Automoto

Lorenzo loše startao u Australiji

Matej Milanović • petak, 16.10.2009.
Lorenzo loše startao u Australiji
Foto: EPA

Prvi službeni trening MotoGP-a na stazi na Phillip Islandu dobio je Valentino Rossi. Domaći momak, Casey Stoner, završio je drugi, a Jorge Lorenzo koji mora dobiti ukoliko želi ostati u igri za naslov bio je tek šesti...

Valentino Rossi je u Australiju došao izbrisati loš nastup iz Portugala i pobjedom se približiti na korak od obrane naslova prvaka Svijeta. Jorge Lorenzo pak mora pobijediti da bi zadržao nekakve šanse za naslov i produžio borbu s Rossijem.

Prvi trening je protekao u potpunoj dominaciji Doktora. Rossi je već vrlo rano postigao svoje najbolje vrijeme, malo iznad minute i 31 sekunde. Svi ostali vozači imali su puno problema i nisu nikako uspijevali približiti njegov rezultat. To je pošlo za rukom tek Caseyju Stoneru koji je zadnjim krugom došao na 135 tisućinki od Talijana.

Izuzev Australca, najbliži Rossiju bio je Dani Pedrosa koji je kao treći zaostao čak pola sekunde. Iznenadio je Alex De Angelis sa četvrtim mjestom, a poziciju iza njega je Colin Edwards, zadnji koji je zaostao manje od sekunde.

Najveće razočaranje prvog dana natjecanja na Phillip Islandu je upravo kandidat za titulu, Jorge Lorenzo. Španjolac je imao loš nastup i osim što je zauzeo tek šesto mjesto, zaostao je više od sekunde za Rossijem.

Lorenzo će morati puno proraditi na motoru ukoliko želi biti kompetitivan u nedjelju i zakomplicirati borbu za naslov pred zadnje dvije utrke. Rossi je s druge strane odmah našao pravi put i prometnuo se u najvećeg favorita za pobjedu na utrci. Za pobjedu bi se mogao boriti i Stoner, a Pedrosi vjerojatno ostaje borba za postolje.

MotoGP, VN Australije, Phillip Island, Prvi trening:
1. V. Rossi (ITA/Fiat Yamaha) 1:31,032 min
2. C. Stoner (AUS/Ducati Marlboro) +0,135 sek
3. D. Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +0,496 sek
4. A. De Angelis (SMR/San Carlo Honda Gresini) +0,754 sek
5. C. Edwards (SAD/Monster Yamaha Tech 3) +0,814 sek
6. J. Lorenzo (ŠPA/Fiat Yamaha) +1,045 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!