Ostali sportovi

Orijentacijsko trčanje u Zagrebu

Sportnet • petak, 16.10.2009.
Orijentacijsko trčanje u Zagrebu

Sredinom mjeseca listopada (nedjelja 18.) po deveti puta u centru Zagreba održat će se orijentacijsko natjecanje – "9. Otvoreno prvenstvo Zagreba – Zagreb open". Za potrebe ovog natjecanja izrađena je posebna orijentacijska karta užeg središta Zagreba i park šume Tuškanac. Start natjecanja bit će u centru grada na Trgu bana Josipa Jelačića, a cilj u parku Ribnjak. Prijavljeno je stotinu i šesdeset natjecatelja iz svih hrvatskih klubova...

Natjecatelji u najjačim kategorijama proći će stazu zračne udaljenosti oko 6.000 metara s 29 kontrolnih točaka, a mlađe dobne skupine, školarci i djeca imat će kraću i jednostavniju stazu.

Otvoreno prvenstvo Zagreba održat će se u deset natjecateljskih kategorija (juniori i seniori podijeljeni po spolu) i posebnim kategorijama za zainteresirane građane, djecu i školarce. Ove godine po prvi put organizira se i prvenstvo srednjoškolskog geodetskog centra čije se učenike očekuje u velikom broju na natjecanju.

Odrasli će s Trga po prvi puta krenuti u masovnom startu što inače nije uobičajeno kod orijentacijskog trčanja jer se starta na kronometar. Masovnim startom pokušat će se dobiti malo na atraktivnosti utrke i pojedinci koji prvi utrče u cilj su ujedno i pobjednici svojih kategorija. Velika dječja utrka održat će se u parku Ribnjak i za nju je već prijavljeno više od 110 najmlađih natjecatelja.

Satnica natjecanja:
10.00 – start dječje trke u parku Ribnjak
12.00 – okupljanje natjecatelja "9. Zagreb opena" u parku Ribnjak
13.00 – start prvih natjecatelja na Trgu P.Preradovića
13.30 – ulazak prvih natjecatelja u cilj
13.30 – start zadnjih natjecatelja
15.00 – proglašenje najboljih natjecatelja
15.30 – tombola za natjecatelje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!