Košarka

Težak poraz Telekoma

Branimir Korać • petak, 16.10.2009.
Težak poraz Telekoma
Foto: Nikola Movrić

Treće kolo njemačke Bundeslige donijelo je neočekivano visok poraz Telekoma na svom parketu u Bonnu te pobjedu Albe u produžetku u Giessenu...

Mitteldeutscher nastavlja s odličnim igrama. U trećem kolu iznenadili su u Bonnu Telekom i svladali ga 91:71. Svih 40 minuta gosti su stvarali prednost i na kraju visoko slavili protiv favoriziranog Telekoma koji nije na najbolji način otvorio sezonu. Najbolji u gostujućem sastavu bili su Giorgi Gamorelidze sa 17 poena i Ivan Elliott s 14 poena i pet skokova. U domaćem sastavu iz sivila su iskočili Chris Ensminger s 20 poena i 11 skokova te Tim Ohlbrecht s 13 poena i pet skokova.

Očekivanu pobjedu, iako teže nego što su se nadali, ostvarili su košarkaši Triera protiv Düsseldorfa. Na svom parketu slavili su nakon produžetka 87:84. U pravoj drami na isteku 40. minute, tri sekundi prije kraja Bobby Walker promašio je dva bacanja za moguću pobjedu Düsseldorfa, na drugoj strani napravljen je prekršaj nad Copelandom u posljednjoj sekundu i priliku je dobio Trier. Međutim Copeland je pogodio samo jedno bacanje i otišlo se u produžetak. U dodatnih pet minuta domaćin se brzo odvojio i slavio 87:84. Copeland je ubacio 20 poena uz pet skokova, a George Evans dodao je 21 poen. Kod Düsseldorfa Brendan Winters ubacio je 21 poen, a Bobby Walker dodao je 19.

U produžetku je pobjedu izborila i Alba koja je gostovala kod Giessena. Momčad iz Berlina slavila je 81:76, a do pobjede je mogla i u 40 minuta, no kod 64:64 šutevi za tricu u posljednjih 40 sekundi Wrighta i Jenkinsa nisu bili precizni. U produžetku je domaćin bolje krenuo i poveo 73:68, no Dojčin i McElroy napravili su preokret. U Albinom sastavu Adam Chubb ubacio je 20 poena, a Dragan Dojčin dodao je 16. Kod domaćina David Teague ubacio je čak 35 poena, a Lorenzo Williams dodao je 11.

Težak poraz na domaćem parketu upisao je Paderborn koji je poražen od Bremerhavena 98:74. Gosti su već na poluvremenu vodili 60:35 i tu visoku prednost nisu prokockali u nastavku susreta. Kod pobjednika Jeff Gibbs ubacio je 19 poena uz 11 skokova, a Rodney Buford dodao je 18 poena. Kod Paderborna Malik Moore ubacio je 16 poena, a DeAndre Haynes 14 uz šest asistencija.

Najveći dio posla u prvom poluvremenu odradili su i Walter Tigersi iz Tübingena koji su svladali Hagen 84:72. Tigersi su na odmoru već imali dvoznamenkastu prednost koju su u drugom dijelu rutinski sačuvali. Predvodili su ih Kenneth Williams s 23 poena i osam skokova te Aleksander Nađfeji sa 16 poena i osam skokova. Kod Phoenixa iz Hagena Andre McGee ubacio je 17 poena, a Jonathan Kale 15 poena uz 11 skokova.

Dramatičan je bio dvoboj Ulma i Brose Basketsa, a Ulm je na kraju minimalno slavio 76:75. U posljednjoj četvrtini Bamberg je konstantno vodio, imao i pet minuta prije kraja plus sedam, međutim Ulm se vratio i uzeo pobjedu. Za 76:75 15 sekundi prije kraja Roderick Trice je ubacio dva slobodna bacanja, Šuput i Roberts pokušali su donijeti pobjedu Bambergu na drugoj strani, no njihovi šutevi za tricu bili su neprecizni. Ulm su predvodili Trice s 24 poena i šest skokova te Christian Burns sa 16 poena i osam skokova. Kod Bamberga Elton Brown ubacio je 20 poena uz devet skokova, a Predrag Šuput dodao je 13 poena i šest skokova.

Bundesliga, treće kolo:
Telekom Baskets Bonn - Mitteldeutscher BC 71:91
TBB Trier - Giants Düsseldorf 87:84 (produžetak)
LTi Giessen 46ers - Alba Berlin 76:81 (produžetak)
Paderborn Baskets - Eisbären Bremerhaven 74:98
WALTER Tigers Tübingen - Phoenix Hagen 84:72
ratiopharm Ulm - Brose Baskets 76:75.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!