Zimski sportovi

"U 25 godina ovo nisam vidio"

Borna Rupnik • subota, 17.10.2009.
"U 25 godina ovo nisam vidio"
Foto: Davor Sajko

Navijači u Ledenoj dvorani Doma sportova još su se jednom pobrinuli da poraz Medveščaka padne u drugi plan. Fantastičnim su bodrenjem potaknuli svoje ljubimce na borbu do zadnje minute, neovisno o tome što je objektivno snažniji Linz vrlo brzo osigurao pobjedu...

Hokejaši Black Wingsa iz Linza odradili su svoj dio posla u Zagrebu već u prvoj trećini, koju su dobili rezultatom 4:0, ali zahvaljujući zagrebačkoj publici i o takvom će se susretu pričati u pozitivnom kontekstu.

Naime, prisutni su gledatelji pri kraju ustali na noge i pogurnuli Medveščak prema još dva pogotka, kojima je rezultat uljepšan na ugodnijih 3:5. "U 25 godina koliko sam u hokeju ovo nisam vidio. Navijači su zaista sjajni i stvaraju nevjerojatnu atmosferu", izjavio je poslije utakmice trener Medvjeda Enio Sacilotto.

Vezane vijesti

"Nismo dobro ušli u utakmicu", nastavio je, "jer nas je težak poraz od Red Bulla uzdrmao. Drugu i treću trećinu odigrali smo dosta dobro, a odličan je bio i Vanja Belić. Moram istaknuti i obrambeni učinak Andyja Serticha".

Kao i obično, nova utakmica na rasporedu je vrlo brzo. U nedjelju u Zagreb dolazi KAC, aktualni prvak. "Ne mogu znati kakva će biti budućnost, no nadam se pobjedi", rekao je strateg Medveščaka.

Kim Collins, trener gostiju iz Linza, s razlogom je bio zadovoljan: "Željeli smo ovu pobjedu, a u prvoj smo trećini igrali jako dobro. Isključenjima smo Zagrebu omogućili djelomičan povratak, a osjetan je bio pad naše igre u zadnjih desetak minuta".

I on je prokomentirao fantastičnu atmosferu u dvorani. "Posljednji dio utakmice i mi smo bili publika i samo smo pljeskali, nismo bili dovoljno usredotočeni. Šalu na stranu, navijači su u Zagrebu fenomenalni i upravo su oni dali poticaj Medveščaku za posljednja dva gola", rekao je.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!