Zimski sportovi

Flamesima kanadski derbi

Krešimir Ferlak • subota, 17.10.2009.
Flamesima kanadski derbi

Od šest utakmica odigranih u petak svakako treba izdvojiti slavlje Calgarya protiv Vancouvera. Boston je ostao netaknute mreže u Dallasu, dok su pomalo iznenađujuće pobjede ostvarili Atlanta i Florida...

Utakmice između kanadskih ekipa uvijek imaju poseban naboj, a iznimka nije bio ni susret Flamesa i Canucksa. Calgary se vratio na pobjednički put u utakmici gdje su dominirali prva dva perioda i u njima deklasirali goste iz Vancouvera, koji su ublažili poraz u zadnjih dvadeset minuta. U prvom periodu domaćini su postigli pogotke sa igračem manje pa onda sa čovjekom više. Prvi je zabio Curtis Glencross, a tri minute kasnije na powerplayu je precizan Nigel Dawes.

Nastavak je donio tri nova pogotka Calgarya, a postigli su ih u kratkom periodu od samo pet minuta. Dion Phaneuf je zabio već četvrti puta ove sezone, a nakon njega su strijelci bili Dustin Boyd i Brian McGrattan. Nakon toga su domaćini stisnuli kočnicu, a Canucksi to koriste te postižu tri pogotka, pa poraz ne izgleda tako strašno. Rick Rypien se prvi među Canucksima upisao u strijelce, a nakon njega u razmaku od 40 sekundi zabili su Mikael Samuelsson i Christian Ehrhoff. Prvi sa dva igrača više, drugi sa jednim. Flamesima je ovo prva pobjeda nakon tri poraza, dok su Canucksi nastavili igrati promjenjivo.

Boston Bruinsi nisu krenuli u sezonu u stilu prošle kad su dominirali Istočnom konferencijom, ali znakove te igre pokazali su jučer u American Airlines Centru u Dallasu. Odlična obrana i vratar Tim Thomas, a u napadu golovi u pravo vrijeme. Marc Savard je donio Bruinsima prednost s igračem više sredinom prve, a udvostručena je početkom druge golom Patricea Bergerona. Četiri minute nakon toga Savard je zabio drugi puta i susret je zaključen. Utakmica kao iz udžbenika za Bruinse u kojoj Starsi nisu imali nikakve šanse.

Atlanta je nastavila sa vrlo dobrim igrama, jučer su skinuli skalp New Jerseyu na njihovom ledu. Ovoga puta nije sve bilo u režiji Ilije Kovalčuka i Thrashersi su pokazali da mogu pobjeđivati i kada im najbolji igrač ne odigra na zavidnoj razini. Umjesto njega junaci su bili Rich Peverly i vratar Ondrej Pavelec. Peverly je postigao dva pogotka, uključujući onaj pobjednički početkom trećeg perioda, dok je Pavelec sakupio 28 obrana.Susret je završio sa 4:2 u korist Atlante, a ostala dva pogotka za goste postigli su mladi Evander Kane i Chris Thorburn. Strijelci za Devilse bili su Travis Zajac i Zach Parise.

Florida je stigla do druge pobjede sezone nakon što su kod kuće svladali Philadelphiju. Pogodak vrijedan dva boda sa igračem manje postigao je Radek Dvorak. Edmonton je kod kuće bio uvjerljiv protiv Minnesote. U pobjedi 5:2 dva puta je zabio Dustin Penner, dok je Nikolaj Khabibulin sakupio 29 obrana. Buffalo se lako obračunao sa New York Islandersima, u utakmici koja je ponudila najviše pogodaka večeri, a konačan rezultat bio je 6:3 za Sabrese.

NHL, rezultati, 16.10.2009.: New Jersey – Atlanta 2:4, Buffalo – NY Islanders 6:3, Florida – Philadelphia 4:2, Dallas – Boston 0:3, Calgary – Vancouver 5:3, Edmonton – Minnesota 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!