Automoto

"Nisam očekivao ovakvu pogrešku"

Matej Milanović • nedjelja, 18.10.2009.
"Nisam očekivao ovakvu pogrešku"
Foto: EPA

Casey Stoner se napokon vratio pobjedama i priznao je da se nikad nije osjećao dobro kao nakon utrke u Phillip Islandu, barem što se fizičkog stanja tiče. Drugoplasirani u australskoj utrci, Valentino Rossi, izjavio je da nije htio previše riskirati već je razmišljao o prvenstvu, dok Jorge Lorenzo ne žali toliko za izgubljenim prvenstvom, koliko za načinom na koji je izletio...

Australac Casey Stoner izrazio je svoje zadovoljstvo ostvarenom pobjedom na Velikoj nagradi Australije i rekao da su fizički problemi napokon stvar prošlosti: "Zaboravio sam kako je dobro pobjeđivati i od svih mojih pobjeda ovo je možda najposebnija. Iskreno mogu reći da se sa fizičke strane nisam nikad osjećao bolje nakon jedne utrke. Uspio sam voziti dosta brzo i ostvarivati dobre krugove, iako sam mogao ići i brže da smo uspjeli riješiti neke probleme sa zadnjom gumom."

Jorge Lorenzo današnjim je padom bacio i zadnje šanse koje je imao da postane svjetski prvak. Njegove su mogućnosti sada svedene na teoriju, iako Španjolac smatra da je tako bilo i prije ove utrke. Lorenzo najviše žali za načinom na koji je ispao iz utrke i što je upropastio trku Nickyja Haydena: "Malo sam žalostan zbog ovog izlijetanja. Ne toliko zbog prvenstva koliko zbog moje pogreške. Nisam očekivao da mogu ovako pogriješiti. U potpunosti sam ja kriv. Krivo sam procijenio udaljenost od linije, Nicky je ranije zakočio što ja nisam očekivao i udario sam ga. To se događa u utrkama. Iako mi je žao zbog ovoga, najvažnije je da se nisam ozbiljnije ozlijedio. Što se bodova tiče, prvenstvo je i ovako bilo daleko od realnosti."

Branitelj naslova Valentino Rossi došao je sasvim blizu novoj tituli. Talijan je priznao da nije išao na nož u današnjoj utrci znajući koliko je bilo bitno završiti s bilo kakvim bodovima i dovesti se u situaciju da mu je jedno postolje u zadnje dvije utrke dovoljno za naslov: "Ovih 20 bodova je strašno bitno za prvenstvo. Sada imamo 38 bodova prednosti dvije utrka prije kraja i pokušat ćemo u Sepangu biti još bolji nego danas. Utrka je bila teška, posebno zato što je Casey imao izvrstan ritam. Moja su podešenja bila dobra, pa sam ga pokušao pratiti i ići što sam brže mogao, iako mi je cijelo vrijeme bilo u mislima da ne napravim neku pogrešku, budući da je Lorenzo već bio pao i bodovi su mi bili važni. Možda je u jednom djelu utrke bilo moguće napasti. Ja sam dao sve od sebe na tri, četiri kruga od kraja, ali bilo je preriskantno pa sam odustao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!