Ostali sportovi

Porgras uči na težak način

Maja Giljanović • nedjelja, 18.10.2009.
Porgras uči na težak način
Foto: EPA

Djevojka od 15 godina Ana Porgras je prokockala dvije šanse u tri dana. Najmlađa među 24 finalistice višeboja i najmlađa među osam najboljih gimnastičarki svijeta na gredi, nije uspjela kapitalizirati pole iz kvalifikacija ni u višeboju u petak, ni dva dana poslije na gredi...

Ana Porgras je nakon prvog mjesta u kvalifikacijama višeboja u finalu osvojila tek sedmo mjesto, a deja vu je dva dana poslije doživjela u finalu na gredi. U kvalifikacijama, naime, talentirana je 15-godišnjakinja tri godine prije Olimpijskih igara u Londonu zauzela prvo mjesto (14,850), u finalu je, međutim, osvojila samo 13,425 i zaslužila ponovno sedmo mjesto.

Svoju šansu nije prokockala Deng Linlin. Sićušna 1,40 m visoka Kineskinja - Deng je jedna od curica o kojoj je Svjetska gimnastička federacija pokrenula istragu oko dobi i mogućnosti nastupa na Olimpijskim igrama u Pekingu gdje su Deng, svjetska prvakinja na razboju He i ostale osvojile ekipnu titulu samo da bi se zadovoljila dokazima Kineskog saveza (pitanja je nakon Pekinga postavljao primjerice i jedan Bela Karoly) i proglasila ih uistinu 16-godišnjakinjama - osvojila je svoju prvu pojedinačnu medalju na najvećim natjecanjima.

Deng je osvojila 0,550 boda više nego koliko joj je u kvalifikacijama donijelo treće mjesto i slavila (15,000) ispred Australke Lauren Mitchell (14,875) na drugom i Amerikanke Ivane Hong (14,550) na trećem mjestu. Jedina preostala Europljanka u finalu Talijanka Elisabetta Preziosa je peta, četvrta je, pak, Un Hyang Kim, šesta brončana u višeboju Koko Tsurumi i posljednja Yang Yilin.

Greda, Z:
1.DENG (Kina) 15,000
2.Mitchell (Australija) 14,875
3.Hong (SAD) 14,550
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!