Nogomet

Bosna i Hercegovina izvukla Portugal

Marin Vuković • ponedjeljak, 19.10.2009.
Bosna i Hercegovina izvukla Portugal
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Reprezentacija Bosne i Hercegovine izvukla je vjerojatno najtežeg protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Do Južnoafričke Republike Ćirini će "sinovi" morati preko iznimno jakog Portugala.

Na kratkoj ceremoniji u sjedištu Fife u Zürichu danas su u 14 sati izvučeni parovi dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je u jakoj skupini 5 osvojila drugo mjesto, u dodatnim će kvalifikacijama morati igrati s vrlo jakim Portugalom.

Premda Cristiano Ronaldo i društvo ne blistaju i doigravanje su osigurali tek u posljednja dva kola, radi se o vrlo neugodnom protivniku za Miroslava Blaževića i njegove izabranike. Donekle olakotna okolnost je što uzvratnu utakmicu Bosna i Hercegovina igra pred svojim navijačima.

Bosanskohercegovački reprezentativac Zvjezdan Misimović u izjavi za portal Sportsport.ba je izjavio kako je svjestan teškog zadatka koji je pred njima: "Bit će teško, Portugal je po mom mišljenju jedna od najjačih svjetskih selekcija tako da mislim da i nismo bili miljenici sreće."

"Dovoljno je pogledati klubove u kojima igraju portugalski reprezentativci i sve je jasno. Međutim, ne trebamo se predavati jer i mi smo pokazali da znamo igrati. Mislim da je naša velika prednost to što prvi susret igramo u Portugalu i jako je bitno da tamo ostvarimo pozitivan rezultat, a onda je pred našim navijačima sve moguće. Ponavljam, Portugal je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija i oni su favoriti, ali povijest nas uči da favoriti uvijek ne pobjeđuju", dodao je Misimović za Sportsport.ba.

Naši sjeverni susjedi Slovenci u play-offu će igrati s Rusijom, koja je do samoga kraja kvalifikacija uz Njemačku kandidirala za sam vrh Skupine 4. Slovenski izbornik Matjaž Kek nije bio presretan presudom kuglica.

"Dobro, što je, tu je, možda je to i dobro, iako smo dobili protivnika kojeg smo najmanje željeli. Igranje na umjetnoj travi i na niskim temperaturama je zahtjevno, ali većina ruskih reprezentativaca također igra u Europi na terenima na kojima nema umjetne trave", rekao je za Delo slovenski izbornik.

"Dvojbi nema, Rusija je nogometna velesila s uglednim izbornikom Guusom Hiddinkom. I za mene osobno to će biti izazov, ali naš glavni cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo", rekao je Kek.

Što se tiče skupine u kojoj je igrala Hrvatska, drugoplasiranim Ukrajincima na putu do Svjetskog prvenstva stajat će Grčka. Da smo osvojili drugo mjesto, bio bi to povoljan ždrijeb za Hrvatsku, no naše reprezentacije neće biti na svjetskoj smotri.

U posljednjoj utakmici Republika Irska igrat će protiv Francuske. Utakmice su na rasporedu 14. i 18. studenog ove godine, domaćini u prvim utakmicama bit će Republika Irska, Portugal, Grčka i Rusija.

Doigravanje za SP 2010., parovi:
Portugal - Bosna i Hercegovina
Rusija - Slovenija
Republika Irska - Francuska
Grčka - Ukrajina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!