Nogomet

Domaćin SP-a u potrazi za izbornikom

Borna Rupnik • utorak, 20.10.2009.
Domaćin SP-a u potrazi za izbornikom
Foto: EPA

Reprezentacija domaćina Svjetskog prvenstva ostala je bez trenera. S izborničke je funkcije odstupio Brazilac Joel Santana te Južnoafrička Republika nepunu godinu dana prije najvećeg sportskog događaja iduće godine traži novo rješenje...

Izabrana vrsta Južnoafričke Republike od ponedjeljka nema izbornika. Tamošnji nogometni savez i Joel Santana raskinuli su suradnju nakon što je Brazilac u posljednjih devet utakmica upisao čak osam poraza. Brigu o reprezentaciji privremeno će preuzeti Santanini pomoćnici Pitso Mosimane i Jairo Leal.

Savez će u međuvremenu tražiti novog čovjeka na klupi. "Tražit ćemo i unutar svojih granica i izvan njih. Već ćemo u petak razmotriti neke prijedloge. Rastanak sa Santanom dogovoren je u interesu nacionalne selekcije", rekao je predsjednik Nogometnog saveza JAR-a, Kirsten Nematandani.

Južnoafrička Republika u solidnom se svjetlu predstavilana Kupu konfederacija, ali je potom tek minimalnim rezultatom svladala samo Madagaskar.

Santana je na mjestu izbornika u travnju 2008. godine naslijedio svog sunarodnjaka Carlosa Alberta Parreiru, a Santanin će se nasljednik morati nositi s golemim pritiskom očekivanja nogometom zaluđene nacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.Video
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!