Ostali sportovi

Rijeka kolo vodi

Mateja Gošćiej • utorak, 20.10.2009.
Rijeka kolo vodi

Odbojkaši Rijeke nakon dva prvenstvena kola jedini su sastav koji nije ispustio ni seta. Mora se priznati da protiv Daruvara i Gornje Vežice nisu imali previše posla, no pobjedi se ne gleda u zube.

Nakon poraza u Karlovcu, odbojkaši Gornje Vežice u proteklom su kolu ugostili Rijeku protiv koje baš kao i na gostovanju, nisu mogli mnogo očekivati. Nakon što su u prvom kolu stigli do brojke od 37 osvojenih poena, čak 21 više u drugom kolu govore o pozitivnim stranama domaćeg terena. No, on nije mogao pomoći u porazu od 3:0, u susretu gdje je gost bio apsolutni favorit. Riječani su pokazali da su dobro pripremljeni za prvenstvo, a ne bi se čudili da nova tri boda u narednom kolu uzmu i Šibeniku.

Karlovac je u Šibeniku ispustio svoj prvi set, pa je sada na drugom mjestu, no zahvaljujući boljoj poen razlici nad Varaždincima. Mogli su gosti lako ispustiti još koji, jer su Šibenčani pružili dobar otpor. Prvi set je doduše otišao gostima, prelagano i preuvjerljivo 25:16, no s čvrstom igrom i 25:23 u drugom setu domaćin susret stavlja u egal. Šibenik u posljednja dva seta više nije imao snage boriti se s Karlovčanima, koji s dva puta po 25:22 uzimaju susret i najavljuju sezonu za pamćenje.

Uz Rijeku i Karlovac, Varaždin je još jedina prvoligaška neosvojena tvrđava. S dvije pobjede, jednom u Kaštel Lukšiću, a sada i novom kod kuće protiv Daruvara opasno jurišaju prema samom vrhu. Dosta mlada i neiskusna momčad Daruvara nije mogla parirati Varaždincima i njihovim momcima, kojima su pripremni susreti donijeli dobru uigranost i momčadski duh. Prvi i treći set domaći su uzeli s 10 razlike, a u drugom su gosti pokušali pronaći svoj priključak susretu s 18 osvojenih poena, no ni to nije bilo dovoljno. Novu pobjedu, Varaždin može očekivati već u trećem kolu kada putuje Siščanima.

Iz dva domaća susreta ove sezone, momčad Mladosti iz Kaštel Lukšića uspjela je upisati tek dva boda. Varaždin je u prvom kolu bio uvjerljivo bolji dopustivši im tek set, a i Sisak je u drugom susretu prvenstva pokazao svoju snagu. Velikih pet setova bilo je potrebno da se slomi dobra igra gostiju. Konačnih 3:2 za Mladostaše realan je rezultat samo iz razloga što su Siščani podbacili kada je bilo najpotrebnije, u završnom, petom setu. 32:30 u uvodu nagoviještalo je tešku borbu. A to je utakmica i bila. Nakon 1:0 u setovima za domaće, Sisak izjednačuje na 1:1 s 25:19. Istim rezultatom prednost vraćaju Kaštelani, no gosti ponovo postavljaju rezultat na semaforu na 2:2 s tri osvojena poena više. I kada je trebalo mirno susret privesti kraju, hladne glave bili su domaći koji su tako slavili prvu ovosezonsku pobjedu.

Iako konačan rezultat u Osijeku 3:0 daje naslutiti na uvjerljivu premoć domaćina, to i nije bilo tako. Mursa je bila bolja momčad od gostujućeg Cetrometala, no da su gosti kući stigli bez osvojenog seta, nije baš realan ishod susreta. Međimurci su utakmicu počeli sjajno, te su dobrom igrom u obrani i blokom došli do plus pet, 21:16. Tada je uz nešto lošiji napad zakazao i prijem što domaći koriste. Centrometal iz ruku ispušta i novo vodstvo od tri i dva razlike, a to im se osvećuje s 25:23 za Osječane. Lošu igru nastavili su i u drugom setu, stvaraju si minus od šest poena kojeg nisu mogli ispraviti za konačnih 25:15. Čak i u trećem set gosti su bili ti koji su vodili, 16:13, no ništa nisu mogli gosti zadržati, pa nakon izjednačenja kod 19:19, Mursa uzima još šest a gostima dopušta tek dva poena za 25:21 i konačnih 3:0.

1.A hrvatska odbojkaška liga – seniori, 2.kolo:
OK VARAŽDIN - OK DARUVAR 3:0 (25:15,25:18,25:15)
MOK GORNJA VEŽICA - MOK RIJEKA 0:3 (14:25,18:25,19:25)
MOK ŠIBENIK - OK KARLOVAC 1:3 (16:25,25:23,22:25,22:25)
MOK MURSA PAN Pap. Ind. - OKM CENTROMETAL 3:0 (25:23,25:15,25:21)
OK MLADOST KL - OK SISAK 3:2 (32:30,19:25,25:19,22:25,15:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!