Nogomet

Čileanski izbornik dobiva stadion

HINA • srijeda, 21.10.2009.
Čileanski izbornik dobiva stadion
Foto: EPA

Argentinac Marcelo Bielsa ostvario je takav ugled kao trener da je klub iz njegovog rodnog grada Rosarija Newell's Old Boys odlučio nazvati stadion po njemu.

Marcela Bielsu, koji je odveo Čile na prvo SP u zadnjih 12 godina, u domovini slave političari, poslovni ljudi i novinari.

Odbor nogometnog kluba Newell's Old Boys će pokrenuti postupak glasovanja o promjeni imena stadiona koja bi se mogla dogoditi na 106. obljetnicu kluba 3. studenoga, javljaju lokalni mediji.

"To je gesta za osobu koja je učinila mnogo za klub i danas nosi njegovo ime diljem svijeta", kazao je glavni tajnik Newell's Old Boysa Pablo Morosano.

"Zato mislimo da neće biti protivljenja našem glasovanju i da će Park Colossus biti nazvan stadion Marcelo Bielsa", dodao je.

Bielsa je poseban dojam ostavio na klub kada je na konferenciji za novinare, govoreći o Čileu i Argentini i povezanosti s obje reprezentacije, rekao: "Za mene je nemoguće da volim drugi dres osim dresa Newell'sa".

Ovaj 54-godišnji trener vodio je argentinsku reprezentaciju 2002. na SP u Japanu gdje nije prošla ni skupinu nakon što je izgubila s 1:0 od Engleske i igrala neodlučeno 1:1 sa Švedskom.

Bielsa je ostao nakon toga argentinski izbornik i odveo je Argentinu do finala Copa Americe i prvog zlata u nogometu na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., ali je u rujnu iste godine podnio ostavku zbog umora.

Tri godine kasnije Bielsa, koji je osvojio argentinsko prvenstvo s Newell'sima 1991. i 1992. te s Velez Sarsfieldom 1998., preuzeo je vođenje čileanske reprezentacije i odveo je na SP iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!