Nogomet

"Hrvatska iznad svega"

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.10.2009.
"Hrvatska iznad svega"
Foto: Sandro Donda

Poljaci su u potrazi za novim izbornikom, a kao jednog od kandidata mediji su izdvojili i Slavena Bilića bez obzira što je Bilić istaknuo želju za ostankom na klupi hrvatske reprezentacije...

Neuvjerljive igre pod Leom Beenhakkerom izazvale su dosta kritike prema nizozemskom stručnjaku i poljskim reprezentativcima u javnosti, a kada se nisu uspjeli plasirati na Svjetsko prvenstvo, Poljaci su Beenhakkeru uručili otkaz. Mediji su vrlo brzo kreirali listu potencijalnih kandidati s čak desetak imena, a među njima se našlo i ime Slavena Bilića.

Tim povodom Bilića su kontaktirali novinari poljskog Sport Expressa te pokušali saznati postoji li mogućnost da upravo on sjedne na klupu reprezentacije.

"Godi interes tako dobre reprezentacije kao što je Poljska. Poljska bi bila dobar izbor jer je i domaćin Eura 2012. godine, ali šanse za takvo što su vrlo male", bio je otvoren Bilić.

Naš izbornik naglasio je kako će u petak razgovarati s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza i najvjerojatnije dogovoriti potpisivanje novog dvogodišnjeg ugovora kojim bi dobio priliku u Poljskoj voditi reprezentaciju, ali reprezentaciju Hrvatske.

Inzistiranje Poljaka na tome kako je možda vrijeme za promjene jer je na klupi reprezentacije od odlaska Zlatka Kranjčara nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, Bilić je brzo "srezao".

"Za mene je Hrvatska iznad svega i vođenje hrvatske nogometne reprezentacije je ispunjenje sna. Dok god me žele na klupi, ja ću biti tu i Hrvatska će imati prednost ispred svih ostalih. Tek kada više ne budem imao mogućnost voditi Hrvatsku, razmislit ću o ostalim ponudama", objasnio je Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!