Nogomet

"Dominiranje nije pobjeđivanje"

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.10.2009.
"Dominiranje nije pobjeđivanje"
Foto: EPA

Priča utorka svakako je poraz Barcelone na domaćem terenu u Ligi prvaka protiv Rubina iz Kazana. Momčad Pepea Guardiole potpuno je nadigrala Ruse, ali ostala je bez ijednog boda...

Rubin je u Barcelonu došao s jasnom namjerom braniti se i ako bude moguće tek onda krenuti po bod(ove). Sreća im je bila veliki saveznik i na kraju su posve neočekivano otkinuli domaćinu sva tri boda.

Nakon susreta domaći igrači su bili u nešto većoj nevjerici nego gosti. Barcelona je promašila niz prilika, dio je obrani sjajni ruski vratar, a Ibrahimović i Toure su gađali okvir gola kod zaostatka 2:1.

"Za mene je Barcelona odigrala izvrsnu utakmicu, ali Rusi su fizički vrlo jaka momčad i nije bilo lako. Dominirali smo cijelim tijekom susreta, ali dominiranje nije pobjeđivanje. Sreća nam je potpuno okrenula leđa", govorio je nakon susreta onaj koji najbolje zna priču o tome kako sreća zna biti promjenjiva Yaya Toure. Upravo Toure u posljednjim sekundama utakmice imao je sjajnu priliku poravnati na 2:2, no njegov udarac glavom zaustavila je vratnica kada su svi već vidjeli loptu u mreži.

S Toureom se složio i Xavi koji također proklinje (ne)sreću. "To je bila apsolutna nesreće i način na koji se odvijala utakmica je sugerirao kako nismo zaslužili poraz. Rubin je imao dva napada i ništa više, a uzeli su nagradu koju ne zaslužuju. Igrali smo dobro, ali teško je igrati protiv protivnika koji se samo brani", rekao je Toure.

Barcelonu sada očekuje iskupljenje u prvenstvu gdje će pokušati svladati Zaragozu i prekinuti mali niz bez pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!