Nogomet

Češka opet mijenjala izbornika

Borna Rupnik • srijeda, 21.10.2009.
Češka opet mijenjala izbornika
Foto: EPA

Ivan Hašek dao je ostavku na mjesto izbornika češke nogometne reprezentacije nakon što njegovi igrači nisu uspjeli izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, a za nasljednika je predložio Michala Bileka. Njegov je prijedlog prihvaćen...

Michal Bilek prihvatio je posao izbornika Češke i tako će početi obnašati dužnost koje se braem do kraja kvalifikacija bio primio Ivan Hašek, predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza.

Hašek je u srpnju odlučio preuzeti izborničku funkciju nakon što nisu zadovoljili Petr Rada i František Straka, no ni Hašeku nije pošlo za rukom osvojiti barem drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini u kojoj su im prvi konkurenti bili susjedi Slovaci te Slovenci.

44-godišnji Bilek s Hašekovim se metodama rada upoznao kao njegov pomoćnik, a prvi će mu zadatak biti vratiti stabilnost u nacionalnu vrstu kako bi Češka što ambicioznije krenula u kvalifikacijski ciklus za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Bileka je potvrdio izvršni odbor Češkog nogometnog saveza, a trenersko je iskustvo skupljao na klupama Viktorije Plzen, Sparte iz Praga i Ružomberoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!