Košarka

Debitant krenuo pobjedom

Branimir Korać • srijeda, 21.10.2009.
Debitant krenuo pobjedom
Foto: EPA

U jedinom susretu skupine D igranom u srijedu EWE Baskets iz Oldenburga u svom debitantskom nastupu u Euroligi odnio je gostujuću pobjedu kod Prokoma 87:81 uz solidnu igru Riječanina Jasmina Perkovića...

Papirnati autsajderi skupine D Prokom i EWE Baskets susreli su se na otvaranju skupine u Gdyniji. Prokom je prošle sezone nastupao u Sopotu, no sada su promijenili dvoranu što im nije donijelo previše sreće na startu Eurolige. Poraz na domaćem terenu od Oldenburga, iako je Euroliga tek startala, mogao bi ih značajno udaljiti od borbe za drugi krug.

Dvoboj dva izjednačena protivnika protekao je u rezultatskoj neizvjesnosti tijekom cijelog meča. Iako je gostima ovo prva euroligaška sezona u povijesti i iako u svojem rosteru nemaju previše igrača s iskustvom igranja u europskim natjecanjima, postavili su se hrabro i iznenadili domaćina koji je vrlo lošim reakcijama u obrani dozvolio Oldenburgu odlazak do pobjede.

Svih 40 minuta igralo se izjednačeno te niti jedna momčad nije uspjela stvoriti značajniju rezultatsku prednost.

Sredinom posljednje dionice gosti iz Njemačke uspjeli su se prvi put značajnije odvojiti i pobjeći na 73:65, no tri minute prije kraja Prokom se uspio posve vratiti i smanjiti na 77:76. Minutu i pol prije kraja Burrell je poravnao na 79:79 i činilo se kako će se odlučivati u posljednjim sekundama, ali dva naredna napada Oldenburga donijela su odluku.

Prvo je Carter spremio tricu za 82:79, na drugoj strani Burrell je ubacio samo jedno slobodno bacanje, a onda je Paulding ubacio novu tricu za 85:81. Domaćin je pokušao tricom vratiti neizvjesnost, no Brazelton je bio neprecizan da bi s linije slobodnih bacanja Foster postavio konačnih 87:81.

U redovima Oldenburga Rickey Paulding ubacio je 23 poena (5/11 trica) dok je J'Kel Foster dodao 20 poena, šest skokova i šest asistencija. Jasmin Perković krenuo je u startnoj petorci i igrao 25 minuta za vrijeme kojih je ubacio devet poena (2/6 za dva, 0/1 za tri, 5/6 slobodna) uz osam skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Kod Prokoma Qyntel Woods ubacio je 23 poena uz 14 skokova, a David Logan dodao je 15 poena i šest asistencija.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Asseco Prokom Gdynia81:87EWE Baskets Oldenburg
Himki84:81 *Real Madrid
Armani Milano67:75Panathinaikos
1Real Madrid 82+121
2Panathinaikos 82+95
3Himki 64+7
4Asseco Prokom Gdynia 46-63
5Armani Milano 37-17
6EWE Baskets Oldenburg 19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!