Nogomet

Perišić: "Volio bih zabiti Partizanu"

Borna Rupnik • četvrtak, 22.10.2009.
Perišić: "Volio bih zabiti Partizanu"
Foto: EPA

Ivan Perišić polako postaje jedna od udarnih igala Club Bruggea, a Belgijce u četvrtak očekuje dvoboj protiv beogradskog Partizana. Naš se mladi reprezentativac osvrnuo i na Hajduk...

Treće kolo Europske lige donosi i ogled Club Bruggea i Partizana, na kojem će Hrvatsku zastupati mladi reprezentativac Ivan Perišić, koji je svojem novom klubu u prošloj europskoj utakmici osigurao bod - zabio je za izjednačenje u Toulouseu.

Eventualni poraz u ovom belgijsko-srpskom okršaju bio bi težak udarac za bilo koju ekipu. "Obje su momčadi slabo krenule u natjecanje te nam je ova utakmica presudna. Predstavlja posljednju šansu i nama i njima", najavio je Ivan Perišić.

Vezane vijesti

"Ipak, mi smo favoriti zbog prednosti domaćeg terena, a ja bih volio zabiti gol, premda poznam snagu i vrijednost Partizana. Radujem se gostovanju u Beogradu 5. studenog", dodao je.

Bruggeu nadu u dobar rezultat pruža i prvenstvena forma. "Dobro nam ide i mnogi se slažu da igramo najbolji nogomet u Belgiji. Mislim da je došlo vrijeme preuzmemo naslov od Standarda".

Perišić se prisjetio i svojih nogometnih početaka: "U Hajduku nisu htjeli sa mnom potpisati profesionalni ugovor pa sam otišao u Sochaux. Potom sam završio na posudbi u Roeselareu i tada su se za mene zainteresirali mnogi klubovi, uključujući i moj matični".

"No, bio sam ljut na njihovu upravu jer sam htio ugovor na tri godine, a oni na četiri i tako sam ponovno demonstrativno napustio Poljud. Pokazalo se da je to bio pravi potez jer sada u Bruggeu ubirem plodove mukotrpnog rada", ispričao je beogradski Blic.

No, i dalje prati stanje u Splitu: "Vidim da su u nedjelju izgubili kod kuće od Šibenika. Hajduk je moj klub, ali su na organizacijskom i rezultatskom planu daleko od Dinama. Loš im se rad vraća kao bumerang".

Perišić je nedavno u Varaždinu sudjelovao u važnoj pobjedi Ladićevih mladića nad Srbijom. "Ja sam novi, ali imamo dobru ekipu. Sada kada su me se opet sjetili dati ću svoj doprinos da izborimo plasman na Europsko prvenstvo", kaže.

Seniorski mu kolege neće vidjeti svjetsku smotru u Južnoafričkoj Republici, ali Perišiću je drago što će tamo biti Srbija: "Kada već nema nas, neka bar bude netko s Balkana. Srbija je bila prva u skupini s Francuskom i to je dokaz da u Južnoafričkoj Republici može daleko".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!