Ostali sportovi

Europa ipak stiže u Split

Bernard Jurišić • petak, 23.10.2009.
Europa ipak stiže u Split

Ono što nije uspjelo nogometašima, košarkašima i rukometašima, uspjelo je - odbojkašicama. Mlada ekipa Splita 1700 dovela je europsko natjecanje u grad pod Marjanom...

Odbojkašice Splita 1700 uspjele su donijeti barem malo Europe u sportsku jesen "najsportskijeg grada na svitu". Srednjoeuropska liga već je krenula, uskoro će i Kup CEV, pa će uz državno prvenstvo i kup mlada splitska ekipa imati pune ruke posla ove sezone.

Svoj europski debi odradile su savršeno. Sa sigurnih 3:0 pobijedile su tamo gdje Hajduk nije uspio minulog ljeta - u slovačkoj Žilini. Ovog vikenda čeka ih dvostruki program s austrijskim ekipama iz Klagenfurta (petak u 20h) i Beča (nedjelja u 20h) u Velikoj dvorani ŠC Gripe.

Vezane vijesti

"Pred nama je izazovna sezona kojoj se iznimno veselimo. Ako odigramo dobru obranu protiv Austrijanki ovog vikenda, napad će doći sam od sebe. U Žilini smo pokazale da smo prava ekipa kad je najpotrebnije i nadam se da ćemo tako nastaviti i ubuduće", najavila je splitska reprezentativka Cecilija Dujić.

Splićanke su prošle sezone osvojile treće mjesto u prvenstvu Hrvatske, a u novu sezonu poveo ih je novi trener - Bjelorus Viktor Gončarov. "Pobjeda u Žilini dala nam je krila i uživao sam gledajući radost mojih igračica nakon pobjede. Optimist sam glede nove sezone i nadam se da će našoj mladoj momčadi pomagati i splitska publika", kazao je iskusni bjeloruski strateg.

Podršku s tribina zatražio je i klupski glasnogovornik Vedran Pavičić, napomenuvši kako su odbojkašice Splita 1700, uz vaterpoliste Jadrana, jedina splitska ekipa koja će ove jeseni nastupati u europskim natjecanjima u gradu pod Marjanom.

Za utakmice u petak i nedjelju ulaz je besplatan, ali ulaznice je nužno preuzeti na blagajni dvorane uoči početka dvoboja. Dio ulaznica podijelit će se po školama u svrhu promidžbe odbojke i mlade splitske ekipe koja najavljuje odličnu sezonu.

Pojačanje na mjestu tehničarke ove je sezone sletjelo iz Slovačke. Ivana Zburova brzo se snašla u Splitu i najavljuje nove pobjede. "U Splitu sam se odlično snašla, sve je super, cure su me odmah prihvatile. U Žilini smo pokazale potencijal, ostavile srce na terenu i vjerujem da ćemo nastaviti pobjednički i u naredne dvije utakmice koje nas čekaju ovog vikenda. Ako želimo proći dalje, moramo pobjeđivati kod kuće".

Splićanke će protiv ATSC Sparkasse Klagenfurta i bečkog SVS Posta biti oslabljene za ozlijeđenu Lorenu Šipić. U Srednjoeuropskoj ligi uz Split 1700 nastupa i Rijeka, uz još osam klubova iz Austrije, Slovačke i Slovenije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!