Vodeni sportovi

Svjetski rekord olimpijske pobjednice

Maja Giljanović • četvrtak, 22.10.2009.
Svjetski rekord olimpijske pobjednice

Olimpijska pobjednica i bivša svjetska rekorderka Liu Zige ponovno je vlasnica svjetskog rekorda na 200 metara delfin.

Olimpijska pobjednica Liu Zige je na Olimpijskim igrama prošlog ljeta na 200 metara delfin isplivala 2:04,18, osvojila jedinu kinesku plivačku zlatnu medalju na OI u Pekingu i više od sekundu boljim vremenom srušila svjetski rekord Jessice Schipper.

2:03,90 Liu je isplivala u srpnju na Svjetskom prvenstvu u Rimu, dovoljno, međutim, tek za srebro iza Schipper i tek za azijski rekord jer je Australki 2:03,41 donijelo i svjetsku titulu i svjetski rekord.

20-godišnja Kineskinja se primila posla i tri mjeseca poslije odgovorila izazovu: u Jinanu se na Kineskom nacionalnom prvenstvu spustila više od sekundu i pol ispod svjetskog rekorda Schipper i drugi put u karijeri postala svjetska rekorderka (2:01,81).

"Od Svjetskog prvenstva treniram izuzetno naporno, odlično ja i trener surađujemo tako da me ovaj rezultat nimalo ne iznenađuje, štoviše, mislim da sam trebala ići i brže, imam još dosta rezerve", izjavila je Liu koja je srebrnu olimpijku Jiao Liuyang na drugom mjestu u Jinanu ostavila više od četiri sekunde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!