Nogomet

"Ne bojim se za posao"

Vedran Attias • subota, 24.10.2009.
"Ne bojim se za posao"
Foto: Davor Sajko

Pred Dinamom je samo par dana nakon poraza u Amsterdamu nova utakmica i to protiv drugoplasirane Cibalije, no unatoč tome veći dio konferencije za novinare uoči derbija kola bio je vezan uz europski poraz...

Dinamo nema vremena za velike analize poraza u Amsterdamu jer već u nedjelju u Maksimiru gostuje druga momčad prvenstva: "Ne mogu početi konferenciju kao inače jer igramo protiv druge momčadi naše lige; mjesto koje je Cibalia zaslužila. Vratili su svoje igrače koji su izrasli u prave prvoligaške igrače, a kada se spoje s njihovom mladom školom - gospodin Mršić složio je odličnu momčad", započeo je Kruno Jurčić.

U Karlovac na Hajduk

Iako je pred Plavima Cibalia, trener Dinama razmišlja o sljedećem vikendu kada Dinamo gostuje na Poljudu pa će ići gledati splitsku momčad u Karlovac.

Trener Plavih gledao je vinkovačku momčad prošlo kolo: "Imali su dosta problema protiv Karlovca i naravno da računaju na naš umor od europske utakmice koja, kako god da je završila, nas je maksimalno potrošila pa nam je glavni nam cilj što više odmoriti momčad u ovih par dana kako bi protiv Cibalije odigrali na nivou."

Što se tiče momčadi koja će u nedjeljnom derbiju kola istrčati na travnjak, jasno je kako neće biti Lončarića koji nije ozbiljnije ozlijeđen, no neće konkurirati, a bit će i još nekih izmjena: "Hoćemo odmarati igrače jer smo se jako trošili u Amsterdamu. Želimo biti dominantni protiv, očekujem, zatvorene Cibalije pa tako moram složiti momčad. Uglavnom, tri-četiri nova igrača će započeti utakmicu", rekao je trener Dinama.

"Papadopoulos je dao sve od sebe"

Dosta se kritika moglo čuti na račun grčkog napadača Dinama, ali trener Jurčić je zadovoljan njegovom igrom: "Imao je dvije neugodne povrede i nije dugo igrao, no on je dao sve od sebe i samo je pitanje kada će njegova neupitna kvaliteta doći do izražaja."

Naravno, teško je bilo ne vratiti se s trenerom Dinama na poraz u Amsterdamu gdje Dinamo, po Jurčiću, nije odigrao lošu utakmicu: "Ja nisam vidio lošu momčad u Amsterdamu. Mi imamo solidan prosjek godina, no imamo polariziranu momčad - jako iskusne i jako neiskusne, pa su kod mladih igrača oscilacije moguće", veli Jurčić pa dodaje kako drugi klubovi rješavaju isti problem: "Oscilacije se mogu riješiti; recimo Tottenham, Arsenal i Dynamo kijev manje osciliraju nego prije jer im naši igrači drže momčad; ili recimo kako je Real Madrid riješio oscijalacije - kupio je Ronalda, Kaku, Xabi Alonsa i Benzemu."

"Slepička je treći na popisu"

Češki napadač Miroslav Slepička nije u planovima trenera Jurčića: "Ima nesreću što imamo četiri napadača koja također koristim, a Pap, Slepička i Kramarić su po profilu gotovo isti igrači. Jako je on korektan i svi znamo njegove kvalitete, no on je jednostavno treći na tom popisu."

Može li se ovakva izjava trenera Dinama shvatiti kao poruka Upravi kluba?: "Ne, kod mene nema nikakvih skrivenih poruka. Ja kažem što mislim pa se ne morate truditi otkriti što sam stvarno htio reći." Dinamo je doživio pet poraza ove sezone pa se nameće pitanje boji li se Jurčić za svoju poziciju?: "To je takav posao i ne bojim se. Ja sam prvi trener koji u ekipi nije imao zvijezde i koji je momčad preuzeo na drugom mjestu. Donedavno sam bio prvi trener Dinama koji nije imao nijednog standardnog reprezentativca, a malo europskih ekipa bi nakon gola u drugoj minuti u Amsterdamu izgubilo samo 2:1."

Nije se Jurčić htio previše obazirati na izjavu Martina Jola koji je rekao kako je Dinamo svojom taktikom pomogao Ajaxu doći do pobjede: "Nisam to niti znao da je rekao. Što da kažem? Kada se dobije - može se pričati što god hoćete i sve što kažete je istina, ali zašto bih se ja slagao s time?", kaže mladi trener Dinama prije nego što se požalio na suđenje: "Ja bih volio da je recimo komentirao drugi gol Ajaxa jer je bio offside. Mislite li da je bio veći prekršaj Mandžukića na Suarezu nego što je bio na Mandžukiću protiv Anderlechta? To nije nebitno", zaključio je Jurčić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!