Ostali sportovi

Splićanke bez izgubljenog seta u Srednjoeuropskoj ligi

Sportnet • subota, 24.10.2009.
Splićanke bez izgubljenog seta u Srednjoeuropskoj ligi

Odbojkašice Splita 1700 napravile suo no što su najavile, na Gripama su porazile austrijski ATSC Sparkasse Klagenfurt s 3:0 (25:20, 30:28, 25:22) u trećem kolu Srednjeuropske (MEL) lige...

Pred oko 600 gledatelja na Gripama Splićanke su zasluženo slavile, no naišle su na dobar otpor gošći. Najveća borba vodila se u drugom setu, nakon što su spasile dvije set-lopte u korist Klagenfurta, igračice Viktora Gončarova iskoristile su tek petu prigodu i povele 2:0.

U trećem setu je na pomolu bio potop Austrijanki, Split 1700 u jednom je trenutku imao prednost od 13:3, no uporne gošće do kraja su utakmice uspjele smanjiti razliku.

Domaću ekipu predvodile su kapetanica Jelena Balić i blokerica Dina Džapo s po 18 poena, u redovima gošći istaknula se blokerica Anna Cmaylo.

Već u nedjelju u 20 sati na Gripe stiže još jedna austrijska ekipa, SVS Post iz Beča, koja je u petak glatko poražena u od Rijeke KVIG s 0:3. Mlade Splićanke pokušat će doći do treće uzastopne pobjede, a za to će im trebati podrška s tribina, za sve navijače osigurane su besplatne ulaznice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!