Zimski sportovi

Novo vruće gostovanje Medveščaka

Goran Markuš • nedjelja, 25.10.2009.
Novo vruće gostovanje Medveščaka
Foto: Davor Sajko

Nakon slavlja nad KAC-om i velike pobjede u Grazu Medveščak putuje u Ljubljanu na "palice" Tilia Olimpije, kluba s kojim trenutno vode direktnu borbu za osmo mjesto, posljednju poziciju koja osigurava nastup u playoffu EBEL lige.

Nakon sjajnog ulaska u sezonu hokejaši Medveščaka, očekivano, upali su u gadnu krizu kojoj se naizgled nije vidjelo kraja. Međutim, nakon što su Black Wingsi u Domu Sportova stigli do impresivnih 0:5 publika je digla Medvjede koji su do kraja susreta zabili sjajna tri gola.

Bilo je to pravo buđenje Zagrepčana koji su zatim najprije kod kuće slavili protiv KAC da bi u gostima kod Graza stigli do nevjerojatnog slavlja u regularnom vremenu i tako se konačno odvojili na solidna +4 boda od predzadnjeg mjesta u ukupnom poretku, prvog koje ne vodi u playoff.

"Bit će to uistinu teško gostovanje, puno izazovnije nego prvi puta kad smo slavili sa minimalnih 1:0. Sad je to mnogo kompaktnija momčad. Međutim, bez obzira na sve dvije uzastopne pobjede dale su nam krila i vjerujem da ćemo to i u Ljubljani znati iskoristiti", zaključio je Medveščakov trener, Enio Sacilotto.

S druge strane Olimpija se nalazi u pravoj crnoj seriji. Naime, već punih pet kola ne poznaju pobjedu, a posljednja dva susreta poražena su sa tri odnosno čak pet golova razlike. Međutim, bez obzira na prosjek golova koje primaju odnosno zabijaju glavni trener kluba, Dany Gelinas ne vjeruje da će u susretu sa Medveščakom biti previše zgoditaka.

"Bit će to jedna vrlo čvrsta utakmica direktnih protivnika u borbi za playoff. Protiv Graza, a posebice i protiv Salzburga radili smo previše onih malih, no skupih pogreškama i želimo li izvući deblji kraj protiv Medveščaka morat ćemo na tome ozbiljno poraditi", zaključio je Gelinas.

Susret Olimpije i Medveščaka na rasporedu je u 17:45 sati.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!