Ostali sportovi

Machida ostao prvak

Ratko Martinović • nedjelja, 25.10.2009.
Machida ostao prvak

Na sinoćnjoj priredbi koja je održana u Staples Centru u Los Angelesu Lyoto Machida je uz jednoglasnu sudačku odluku ostao prvak u borbi protiv Mauricija Rue.

Ono što je nažalost zasjenilo borbu je jednoglasna sudačka odluka koju su tribine pozdravile s negodovanjem. Kada se još jednom pogleda borba, ostaje dojam da Machida nije bio nešto previše nadmoćan te da bi ostao prvak i da je ogled završio neodlučenim skorom, koji bi uzgred rečeno bio i najrealniji. Nakon ovakvog ishoda možemo samo očekivati neminovni revanš što je najmanje iskupljenje kojeg Shogun može dobiti.

U drugoj borbi većeri što se važnosti tiče, vidjeli smo potpunu dominaciju Caina Velasqueza u srazu s Benom Rothwellom. Cain je pokazao nevjerojatne hrvačke tehnike s kojima može parirati i najboljima u tom segmentu borbe, Fedoru Emilianenku i Brocku Lesnaru. Sve je završilo prekidom u drugoj rundi sa šest direktnih udaraca u Rothwellovo lice.

Od ostalih mečeva vrijedi izdvojiti atraktivan nokaut kojeg je Anthony Johnson udijelio svom japanskom kolegi Yoshiyukiju Yoshidi, te seriju udaraca Joea Stevensona u srazu sa Spencerom Fisherom.

Za kraj ću najaviti dva sljedeća UFC-a koji će se dogoditi unutar tjedan dana. 14.11. u Manchesteru ćemo vidjeti UFC 105 s borbom većeri između najveće legende Randyja Couturea i Brandona Vere. Tjedan dana kasnije, u Las Vegasu, slijedi UFC 106 na kojem ćemo vidjeti jedan od najatraktivnijih događaja godine, borbu za naslov u teškoj kategoriji između prvaka za kojeg se trenutno vjeruje da je odmah do Fedora, Brocka Lesnara i borca bez poraza, moćnog Shanea Carwina. Tu je i odlična borba između Tita Ortiza i Forresta Griffina.

Unutar druge organizacije, Strikeforcea, 7.11. se bori i najbolji svjetski borac, već spomenuti Fedor protiv američkog uličnog borca Bretta Rodgersa te ćemo i to gledati s nestrpljenjem. Kada se sve zbroji i oduzme, čeka nas vrlo interesantan mjesec u kojem ćemo vidjeti tko je gdje u svijetu MMA sporta. Nadamo se da će nas u međuvremenu obradovati i Mirko Filipović s odlukom o povratku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!