Košarka

Brose Baskets iznenadio Artland

Goran Markuš • ponedjeljak, 26.10.2009.
Brose Baskets iznenadio Artland

Čak dva iznenađenja pričekala su nas u sinoćnjih šest susreta od kojih svakako vrijedi istaknuti slavlje tek 16-plasiranog Brose Basketsa na parketu vodeće momčadi lige, Artland Dragonsa...

Daleko najveće iznenađenje priredili su nam košarkaši Brose Basketsa koji su se sa teškog gostovanja kod vodećeg Artlanda vratili sa širokim osmjehom na licima. Naime, nošeni sjajnim Predragom Šuputom (19 poena, 8 skokova) gosti su već nakon uvodnih deset minuta preuzeli prednost, no domaćini se nisu predali i ponajviše zahvaljujući Ronaldu Rossu (17 poena, 6 skokova) na poluvrijeme odlaze sa ipak pozitivnih + 2.

Već po otvaranju drugog poluvremena problemi sa napadom Artlanda bili su itekako vidljivi što su domaćini znali iskoristiti i do posljednjih deset minuta preuzimaju vodstvo koje do kraja susreta, isključivo zbog katastrofalnog napadačkog učinka domaćina (svega devet poena u četvrtoj četvrtini) povećavaju na konačnih i sasvim solidnih šest poena prednosti.

Za još jedno iznenađenje pobrinuli su se i košarkaši Telekoma koji su sjajnim ulaskom u susret već nakon prve četvrtine izgradili velikih 12 poena prednosti. Polako, ali sigurno domaćini su se približavali, no kad je trebalo gosti su ponovno pritisnuli i u svoju korist sa sasvim solidnih + 7 susret priveli kraju. Sa 20 poena i dva skoka u prvog čovjeka susreta prometnuo se prilično raspoložen Tim Ohlbrecht.

Do neočekivano lakog slavlja na gostovanju kod Hagena stigli su i košarkaši MBC-a koji su već do poluvremena otišli na pomalo nevjerojatnih + 15 što im omogućava miran nastavak i sigurno slavlje sa deset poena razlike. Iako je sa 19 poena i devet skokova goste predvodio prilično raspoložen Ivan Elliot u prvog čovjeka susreta prometnula se domaća zvijezda, Chase Griffin (25 poena, 4 skoka, 6 asistencija).

Za kraj svakako vrijedi spomenuti i ipak očekivano sigurno slavlje Albe koja je nakon svega deset minuta igre imala + 11 da bi na poluvrijeme otišla sa ogromnih 21 poena prednosti. Bio je to sjajan dan za dvojac Julius Jenkins (22 poena) - Blagota Sekulić (17 poena, 9 skokova) dok je goste sa 14 poena i šest skokova predvodio solidan Christian Burns.

Bundesliga:
Hagen - Mitteldeutscher 75:85
Deutsche Bank Skyliners - Telekom Baskets 67:74
Artland Dragons - Brose Baskets 68:74
Ludwigsburg - Trier 93:65
Alba - Ulm 78:56
Bremerhaven - EWE Baskets 80:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!