Ostali sportovi

Sjajne Splićanke u Srednjoeuropskoj ligi

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 26.10.2009.
Sjajne Splićanke u Srednjoeuropskoj ligi

Odbojkašice Splita 1700 i nakon trećeg kola Srednjoeuropske lige još nisu izgubile ni jedan set. Nakon trijumfa u Žilini, dvije austrijske ekipe poklekle su pred Splićankama ovog vikenda na Gripama...

Žilina 3:0, Klagenfurt 3:0, Beč 3:0. Tri kola, tri pobjede, triput bez izgubljenog seta - učinak je mlade splitske odbojkaške ekipe u Srednjoeuropskoj ligi.

Minulog vikenda na Gripe su stigle dvije austrijske ekipe i obje su se loše provele. Rezultatski, naravno. Nakon pobjede 3:0 protiv ATSC Sparkasse iz Klagenfurta, u nedjelju je istim rezultatom "stradala" i bečka ekipa SVS Post, koja je u natjecanje ušla kao prvi favorit.

Tri seta ekipe koju vodi bjeloruski stručnjak Viktor Gončarov završene su rezultatom 25:15, 25:20, 25:20 i pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Prvo ime susreta bila je kapetanica Jelena Balić, uz veliki doprinos Cecilije Dujić, Maje Burazer i slovačke tehničarke Ivane Zburove.

Splićanke novi ispit u Srednjoeuropskoj ligi, u kojoj sudjeluje 10 ekipa iz Hrvatske, Austrije, Slovačke i Slovenije, imaju u narednu subotu na gostovanju kog slovenskog Calcit Kamnika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!