Nogomet

U Kupu popravnog nema

Ivana Strahija • utorak, 27.10.2009.
U Kupu popravnog nema
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

"Na mjesto zločina" vraća se Karlovac, a Varaždinci, pametniji za iskustvo gorkog poraza na vlastitom travnjaku, momčad iz grada na četiri rijeke dočekuju spremni.

U utorak u 17 sati Varteksov će stadion upaliti rasvjetu i dočekati Varaždince i Karlovčane. Ovog je puta u pitanju osmina finala Kup natjecanja, u kojem popravnog nema. Posljednji put su se ova dva prvoligaša sastala 26. rujna, a tada je Karlovac nanio poraz Varteksu, četvrti u nizu, u utakmici u kojoj su gledatelji – zijevali.

Ničem boljem od bunkera gostiju ne nadaju se varaždinski ljubitelji nogometa ni ovog puta, poznavajući igru Igora Pamića, koji je takvom taktikom uspio uništiti igru skoro svakog kluba koji je Karlovcu stao na put.

Domaći trener Dražen Besek smatra da Pamiću ipak ne bi trebalo preoštro suditi: "Da se pita Talijane, oni se ne bi bunili. Čini mi se da u ovakvoj ligi cilj opravdava sredstva, a takvom će igrom Karlovac izbjeći stres borbe za ostanak u prvoligaškom društvu. K tome, čini se da njihovim navijačima to ne smeta."

Besek smatra da nije problem Karlovca što druge ekipe odbijaju igrati s 10 igrača u obrani, ili što mnogi imaju mlade igrače koje treba naučiti stvaranju igre: "Pamić je sebi doveo točno onakav profil igrača kakve želi. Mi ostali imamo mlade igrače, težimo ih školovati za zapadno tržište."

To ipak ne znači da se protiv Karlovca ne može, a Dražen Besek čvrsto je uvjeren da zna kako. Sad to samo trebaju provesti igrači na travnjaku: "Neću odavati zamisli, samo ću kazati kako ćemo upotrijebiti mirnoću i strpljivost i pokušati ih namamiti na našu polovicu igrališta. Siguran sam da su moji momci željni osvete, ali i da su izvukli pouku iz prošlog susreta."

Što se sastava Varteksa tiče, u njemu sigurno neće biti Jagačića, koji je u Zagrebu dobio crveni karton, a umjesto njega mogao bi nastupiti Prahić. U dilemi je Besek i oko Hojskog ili Golubara za prvu postavu, no najavio je svakako najspremnijih 11.

Susret između Varteksa i Karlovca započinje u 17 sati, a pred sam susret domaći će klub darovati Miljenka Mumleka, koji je u prošlom kolu postigao jubilarni 100. pogodak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!