Nogomet

Stiže Lihtenštajn, slijede Čile ili Poljska

Bernard Jurišić • srijeda, 28.10.2009.
Stiže Lihtenštajn, slijede Čile ili Poljska
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski nogometni savez dogovorio je prvog protivnika za reprezentativni termin 14. studenog. U Hrvatsku će umjesto Argentine stići Lihtenštajn, a traju pregovori za drugi termin četiri dana kasnije...

Treći ciklus izbornika Slavena Bilića hrvatska nogometna reprezentacija započet će 14. studenog protiv Lihtenštajna. Iako se pregovaralo s Argentincima, jedan od hrvatskih gradova (ovog puta vjerojatno ne Zagreb) ugostit će skromnu momčad iz zemlje na granici Austrije i Švicarske koja spada u najniži razred europskog nogometa.

S Lihtenštajnom Hrvatska nikad u povijesti nije igrala, pa će se lista europskih reprezentacija s kojima u svojih 19 godina samostalnosti još nismo ukrstili koplja ni u prijateljskim, ni u utakmicama za bodove smanjiti na devet (Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Cipar, Farski otoci, Finska, Gruzija, Luksemburg i Sjeverna Irska). S još dvije nove europske države nismo igrali, Crnom Gorom i Srbijom, no s njihovom smo se zajedničkom reprezentacijom ogledali u kvalifikacijama za EP 2000.

Za drugi termin 18. studenog HNS je još u potrazi za protivnikom. Prva opcija je Čile u Hrvatskoj, no ta je reprezentacija neizvjesna zbog postavljenog uvjeta reciprociteta, odnosno skorog gostovanja Hrvatske u Južnoj Americi što HNS ne može garantirati.

Stoga je puno vjerojatnija opcija gostovanje kod jednog od suorganizatora Eura 2012. - Poljske. S Poljacima smo se već pet puta sreli, no ni jednom na njihovom tlu. Stoga ukoliko Čile ne dođe u Hrvatsku 18. studenog, sva je prilika da ćemo se uputiti na gostovanje u Poljsku.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!