Nogomet

Niti Čile neće u Hrvatsku

Mihaela Bradovski • petak, 30.10.2009.
Niti Čile neće u Hrvatsku
Foto: Davor Sajko

Nakon što je mogućnost dogovora s Argentincima oko odigravanja prijateljskog dvoboja propala, sada su HNS "otkantali" i Čileanci koji su odabrali Slovačku...

Fifin termin za odigravanje prijateljskih utakmica sredinom studenog sve je bliži, a Hrvatska još uvijek nije pronašla protivnika za 18. studenog. Za prvi termin, 14. studenog, sve je jasno i tada će naša reprezentacija igrati sa skromnim Lihtenštajnom, a tko će biti drugi protivnik - još uvijek se ne zna.

Javnost se nadala kako će 18. studenog u Hrvatsku doputovati Argentina, međutim s Argentinskim nogometnim savezom nije postignut dogovor, do problema je nastalo kada se krenulo u licitaciju jer su Argentinci jednostavno tražili previše.

Kao pričuvna opcija činio se sigurnim Čile s kojim je trebalo uskladiti "tek nekoliko detalja". Na kraju se pokazalo kako to ipak nisu bili detalji i Čile je također zaobišao Hrvatsku i prihvatio ponudu Slovačke kod koje će gostovati 17. studenog.

Nakon odbijenica Argentine i Čilea, pitanje je hoće li Hrvatska u tom terminu uopće odigrati utakmicu. Bio bio to veliki poraz HNS-a, nakon neuspjeha u kvalifikacijama plan je bio odigrati što veći broj jakih prijateljskih utakmica...

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!