Vodeni sportovi

Rudićev popis za Makedonce

Maja Giljanović • subota, 31.10.2009.
Rudićev popis za Makedonce
Foto: Sandro Donda

Izbornik treće najbolje reprezentacije svijeta Ratko Rudić objavio je popis igrača 20-tak dana prije utakmice Svjetske lige protiv Makedonije.

Izbornik Ratko Rudić objavio je popis 14 igrača koje će voditi u Skoplje na prvu utakmicu u sklopu Svjetske lige koju hrvatska vaterpolska reprezentacija 17. studenog igra protiv Makedonije.

Pozvani su golmani Ivo Brzica, Mirko Nižić i Josip Pavić, braniči Srđan Antonijević, Ivan Buljubašić i Andro Bušlje, napadači Ivan Bebić, Maro Joković, Frano Karač, Ivan Perić i Sandro Sukno te centri Nikša Dobud, Ivan Krapić, Petar Muslim i Fran Paškvalin.

Jug (Bušlje, Nižić, Joković, Sukno) i Mladost (Brzica, Buljubašić, Karač, Muslim) daju više od polovice igrača, "pečalbari" su, pak, Antonijević (Budva), Bebić (Jadran iz Herceg Novog) i Paškvalin (Brescia).

Rudić je iznio plan: "Okupljamo se u nedjelju i nakon dva-tri treninga u Zagrebu u ponedjeljak letimo za Skoplje", a o igračima kojih nema na popisu, Samiru Baraću, Mihi Boškoviću, Igoru Hiniću, Josipu Paviću i Paulu Obradoviću, izbornik je izjavio: "Igrači koji nisu u prvom planu za utakmicu u Makedoniju vraćaju se u momčad u drugom kolu protiv Rusije".

Prvi put će u prvom kolu Svjetske lige brončana reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Rimu odigrati bez svog uigranog para braniča Bušlje - Damir Burić nakon što je, naime, 27-godišnjak odlučio pozitivno odgovoriti na zahtjev Pro Recca, uzeti talijansko državljanstvo i više nikad ne zaigrati za državu u kojoj je rođen.

Vraća se, međutim, "ljevica" Joković zdrav i oran nakon tromboze vene u lijevoj ruci zbog koje je reprezentaciji i Jugu nedostajao više od šest mjeseci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!