Zimski sportovi

Minnesota iznenadila prvake

Krešimir Ferlak • nedjelja, 01.11.2009.
Minnesota iznenadila prvake

Igrači Minnesote prvu su gostujuću pobjedu ove sezone ostvarili kod aktualnih prvaka u Pittsburghu. Osim tog susreta odigrano je još deset utakmica, a svakako valjda izdvojiti slavlje Detroita u Calgaryu, klasik Montreala i Toronta, te najbolju utakmicu sezone New York Islandersa.

Od prve sezone Nhl-a susreti Montreala i Toronta imaju posebnu draž. Tako je bilo i jučer u Montrealu gdje su domaćini nakon penala svladali Maple Leafse. Bila je to jako izjednačena utakmica, Toronto je poveo, Montreal okrenuo na 3:1, da bi na kraju, u zadnjoj minuti susreta, Tomas Kaberle donio produžetak gostima. Prije njega za Toronto su zabili Aleksej Ponikarovski dva puta i Lee Stempniak, dok su strijelci za Habse bili Metropolit, Latendresse, Gill i Hamrlik. Pobjedu Montrealu na penalima su donijeli Mike Cammalleri i Scott Gomez.

Minnesota nije mogla naći bolje mjesto za prvu gostujuću pobjedu u sezoni. Mellon Arena u Pittsburghu svjedočila je velikoj večeri Niklasa Backstroma koji je sa 34 obrane bio junak pobjede Wilda. Svi su golovi postignuti u prvih dvadeset minuta. Kyle Brodziak je doveo goste do vodstva, a ubrzo je izjednačio Pascal Dupuis. Pobjednički pogodak djelo je Erica Belangera, a postignut je u posljednjoj sekundi prvog perioda! Nakon toga je na scenu stupio Backstrom, pa iako su udarci na vrata bili 35-15 za domaćine, finski vratar na golu Minnesote je zaključao mrežu, a u njima i bodove koju su krenuli put sjevera.

Detroit je na prošlom susretu na gotovo dva mjeseca izgubio Valterrija Filppulu, od prije nema Johana Franzena, a zbog bolesti jučer nije igrao niti Jonathan Ericsson. Ipak, sve je to dalo dodatnu snagu Red Wingsima koji su odigrali ponajbolju utakmicu sezone i sa 3:1 slavili u Calgaryu. Domaćini su poveli u drugom periodu preko Daymonda Langkowa, ali Detroit golovima Brada Stuarta i Thomasa Holmstroma već do kraja iste trećine okreće rezultat. U zadnjih dvadeset minuta iskusni gosti su igrali odličnu obranu, a konačan udarac su zadali u posljednjim trenucima susreta kada je praznu mrežu domaćih pogodio Kirk Maltby.

Na Istoku jedino Buffalo Sabresi drže korak sa Pittsburghom, ali jučer su popili gorku pilulu na Long Islandu. Islandersi su odigrali utakmicu sezone i predvođeni Jeffom Tambellinijem koji je postigao hat-trick, slavili su pobjedu od 5:0. Philadelphia se poigrala sa Carolinom, a kod kuće su još slavili Boston, Nashville, te Phoenix, kojemu su bili potrebni penali da slomi Anaheim. New Jersey je nakon penala slavio u Tampi, a u gostima su još bili uspješni Florida i Atlanta

Nhl, rezultati, 31.10.2009: Philadelphia – Carolina 6:1, Boston – Edmonton 2:0, Ottawa – Atlanta 1:3, Tampa Bay – New Jersey 1:2 (SO), Montreal – Toronto 5:4 (SO), NY Islanders – Buffalo 5:0, Pittsburgh – Minnesota 1:2, St.Louis – Florida 0:4, Nashville – Dallas 4:2, Phoenix – Anaheim 3:2 (SO), Calgary – Detroit 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!