Ostali sportovi

Varaždin ne odustaje

Mateja Gošćiej • ponedjeljak, 02.11.2009.
Varaždin ne odustaje

Nakon četiri odigrana kola, osim već mnogo puta spominjane Rijeke koja nije izgubila ni set, bez poraza je još i Varaždin. Odbojkaši iz baroknog grada sjajni su ove sezone, te već ispunjavaju svoje najave kako ciljaju na sam vrh hrvatske odbojke.

Pobjednički niz nastavlja se i dalje. Drugoplasirani, no ipak još neporaženi Varaždinci i u proteklom su kolu upisali uvjerljivu pobjedu, ovog puta na domaćem terenu protiv posljednjeplasirane momčadi Gornje Vežice. Iako je novopridošli prvoligaški sastav s tek jednim ovosezonskim dobivenim setom zasluženo na samom dnu, to ne umanjuje još jednu pobjedu Varaždina u dosadašnjim trijumfima nad teškim protivnicima (Kaštel, Sisak, Daruvar). Bila je to rutinska pobjeda iskusnog domaćina nad mladim sastavom iz Rijeke, kojem treba još mnogo vremena za prilagođavanje uvjetima elitnog odbojkaškog ranga. Iako Varaždinci nisu odigrali susret sa svojom najboljom šestorkom i igrači koji inače ne dobivaju veliku minutažu su se iskazali. Početnih tek deset osvojenih poena u prvom setu za goste označilo je prevlast domaćina, koji, iako su se opustili u nastavku s rezultatom 3:0 opasno prijete Rijeci.

A i Rijeka je ponovo bila uspješna te se pokazala nedodirljivom, uvjerljivom pobjedom u Osijeku. Domaća ekipa Murse Pan i više je nego kvalitetna, ali protiv snažnih gostiju mnogo nisu mogli. Riječani su već sada psihički osigurali naslov, no dvoboj s Varaždincima, ukoliko obje ekipe nastave svoj pobjednički niz, odlučit će prvaka. Mursa se trudila parirati gostima, u prvom su setu dobili tek 15 poena, dok u drugom i posljednjem nešto više, 21, odnosno 25.

Karlovac je kao pratitelj Rijeke i Varaždina, u proteklom kolu doživio svoj prvi poraz na gostovanju kod Mladosti iz Kaštel Lukšića. Uvjerljivih 3:0 malo je i iznenadilo, iako su domaćini uigrana i visoka ekipa. Od Karlovčana se svakako očekivalo više, no ovim su porazom, u kojem su sakupili 54 poena od mogućih 75, sami sebi zagorčali prvenstvo. Tako su Kaštelani sada tik do njih na četvrtom mjestu s jednim bodom manje iz susreta sa Siskom, u kojem su dobili tek dva boda pobjedom 3:2. Karlovac je tako dobio dobru lekciju, dok su Mladostaši pokazali da kod kuće ne daju bodove. Kakvi će biti na sljedećem gostovanju (u Rijeci) znat ćemo za tjedan dana, a ono u pto se mogu uzdat je da nada umire zadnja.

Odbojkaši Međimurje Centrometala i u Sisku su nastavili sa serijom poraza od 3:0, ali i sa propuštanjem velikih prednosti u setovima. Nakon što su u Osijeku ispustili dva seta, te jedan protiv Kaštela, isto se ponovilo i u posljednja dva u Sisku. Gosti su u susret ušli s drugom ekipom(?) što je Siščanima olakšalo posao, te uzimaju set s 25:16. U drugom su na koncu uzeli šest poena više, unatoč vodstvu od tri razlike (16:13), dok u trećem gube susret nakon vodstva 8:1 i 21:13. Što se događa Međimurcima, teško je reći, no igra će se morati popraviti ukoliko žele održati svoj standardni priključak u samom vrhu hrvatske odbojke. Odbojkaši Siska odradili su svoj posao, zaslužili plaću, a u sljedećem kolu putuju novom protivniku, u Karlovac. A zanimljivo će biti vidjeti kako će se Centrometal snaći na svom terenu u susjedskom derbiju protiv neporaženog Varaždina.

Šibenik je kod kuće upisao svoju prvu ovosezonsku pobjedu i to protiv susjeda na tablici, Daruvara. Iako su gosti s puta stigli puni energije i spremni uzeti neke bodove, nakon prvog seta nisu mogli opasnije zaprijetiti Šibenčanima. Dobrom igrom u prvom setu, ali i njegovim osvajanjem s 25:21, nagoviještao je Daruvar težak susret, a takav je i bio, uz laganu prevlast domaćina. Nakon vodstva gostiju 1:0 u setovima, Šibenik se budi i uzima preostala tri seta u svom stilu (22,21,18) za vrijednu pobjedu koja ih je maknula s dna tablice.

1.A Hrvatska odbojkaška liga, seniori, 4. kolo:
OK VARAŽDIN - MOK GORNJA VEŽICA 3:0 (25:10,25:20,25:17)
MOK ŠIBENIK - OK DARUVAR 3:1 (20:25,25:22,25:21,25:18)
MOK MURSA PAN Pap. Ind. - MOK RIJEKA 0:3 (15:25,21:25,22:25)
OK MLADOST KL - OK KARLOVAC 3:0 (25:22,25:15,25:17)
OK SISAK - OKM CENTROMETAL 3:0 (25:16,25:22,25:23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!