Vodeni sportovi

Sanja izgubila svjetski rekord

Maja Giljanović • petak, 06.11.2009.
Sanja izgubila svjetski rekord
Foto: Sandro Donda

Australka Marieke Guehrer je na natjecanju Svjetskog kupa u Moskvi na 50 metara leđno srušila svjetski rekord u 25-metarskim bazenima i poslala u povijest 26,23 kojima je Sanja Jovanović proteklih gotovo godinu dana u knjigama svih vremena zauzimala prvo mjesto.

Marieke Guehrer je u Moskvi na natjecanju Svjetskog kupa šest stotinki sekunde (26,17) poboljšala svjetski rekord na 50 metara leđno koji je europska prvakinja Sanja Jovanović isplivala na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u prosincu prošle godine u Rijeci (26,23).

23-godišnjoj Guehrer svjetski rekord na 50 leđno drugi je u njenoj karijeri nakon što je prije 12 mjeseci postavila svjetski rekord u 25-metarskim bazenima na 50 metara delfin (24,99).

Guehrer je u Moskvi nastavila u stilu koji joj je ljetos u Rimu na Svjetskom prvenstvu u 50-metarskim bazenima osvojila brončanu medalju u štafeti 4x100 slobodno, ali i zlatnu medalju na 50 metara delfin.

Olimpijka u Ateni 2004. (Peking prošle godine nije izborila) Guehrer je 2006. u trenucima kad joj je ozljeda kuka pričinjavala prilične probleme dignula ruke od plivanja i posvetila se manekenstvu, ali je poslušala savjet trenera Iana Popea, preselila se u Melbourne i ponovno se punom pozornošću posvetila treninzima.

"Jedno vrijeme sam doslovce prezirala plivanje i govorila da za sav novac ovog svijeta više neću ući u bazen. Nikad, međutim, ne reci nikad. Došlo je tek do zasićenja, ali čim sam promijenila sredinu i iznova pronašla motiv probudila se i moja ljubav prema plivanja i danas berem plodove napornog rada", izjavila je Guehrer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!