Vodeni sportovi

Najavljen plivački miting "Mladost 2009."

Sportnet • petak, 06.11.2009.
Najavljen plivački miting "Mladost 2009."
Foto: Davor Sajko

Na današnjoj konferenciji za medije 37. međunarodnog plivačkog natjecanja "Mladost 2009" održanoj u Gradskoj Skupštini članovi organizacijskog odbora najavili su da je sve spremno za održavanje jednog od najkvalitetnijih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj.

Glasnogovornik Mitinga Mladosti Gordan Kožulj pozdravio je prisutne novinare te uvodnim govorom upoznao javnost o bogatoj tradiciji ovog plivačkog natjecanja te istaknuo veliku važnost za naše natjecatelje prije odlaska na EP u Istanbul. Zatim je dao riječ domaćinu današnje press konferencije g. Borisu Špremu, predsjedniku Skupštine Grada Zagreba. Boris Šprem pozdravio je sve okupljene, i posebno istaknuo dugu tradiciju i kvalitetu ovog natjecanja, te pohvalio vrijedne organizatore. Zamjenik direktora Mitinga Tomislav Karlo naglasio je važnost ovog natjecanja za grad Zagreb i hrvatsko plivanje.

Direktor natjecanja Ivan Varvodić najavio je datum održavanja mitinga 21. - 22. studenog 2009. na zatvorenom bazenu SRC Mladost gdje će se okupiti plivačka elita: Slovenija sa svojom kompletnom reprezentacijom, mađarska reprezentacija sa svojim prvakom Gjurtom i nositeljem medalja sa OI, finalistom SP u Rimu, OI u Pekingu i EP u Rijeci, Rusija sa svojim finalistima OI, finalistima Svjetskih i EP, iz Amerike nositeljica brončane medalje iz Pekinga, iz Francuske tri natjecatelja, te natjecatelji iz Portugala, Nizozemske, Italije, Srbije, Poljske, Makedonije, Bugarske.

Predsjednica organizacijskog odbora i predsjednica HAPK Mladost Katica Kardašević istaknula je kako u bogatoj povijesti kluba koji je ostvario iznimne sportske rezultate, ovo natjecanje ima poseban značaj. Miting Mladosti je u 36 godina postojanja privukao brojne olimpijske pobjednike, svjetske i europske prvake i rekordere, a plivači HAPK Mladost uvijek su imali zapažene rezulate. Također se zahvalila tradicionalnom pokrovitelju mitinga Skupštini Grada Zagreba te potpori mitinga Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport bez kojih ovaj miting ne bi mogao biti realiziran.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!