Automoto

Stoner najbolji u kvalifikacijama

Matej Milanović • subota, 07.11.2009.
Stoner najbolji u kvalifikacijama

Posljednje kvalifikacije MotoGP sezone nisu donijele prevelika iznenađenje. U Valenciji je najbrži bio Australac Casey Stoner ispred španjolskih talenata Pedrose i Lorenza. Novi/stari svjetski prvak Valentino Rossi, zaostao je puno i zauzeo tek četvrtu poziciju...

Posljednja utrka MotoGP sezone odvozit će se u Valenciji. Borba za naslov je već riješena, Jorgeu Lorenzu fali bod za osiguravanje drugog mjesta, a jedino se još Dani Pedrosa može nadati da će iznenaditi Caseyja Stonera i preuzeti treće mjesto u konačnom poretku.

U kvalifikacijama su upravo njih dvojica bili najbolji. Stoner je vodio gotovo cijelim tijekom kvalifikacija i u konačnici slavio s dvije i pol desetinke prednosti pred Španjolcem.

Na trećoj poziciji se smjestio Jorge Lorenzo koji je zaostao svega 18 tisućinki za Pedrosom. Valentino Rossi, osvajač ovogodišnjeg naslova prvaka svijeta, odvozio je nešto rezerviranije od onoga na što nas je naviknuo. Zauzeo je u konačnici tek četvrtu poziciju sa šest desetinki zaostatka za Stonerom, koji bi mu iduće godine trebao biti najveći rival za naslov.

Dobro su kvalifikacije odradili i Amerikanci Colin Edwards i Nicky Hayden. Edwards je zaostao 83 stotinke za Stonerom, a Hayden 9 desetinki. Ducatijevom Amerikancu je ovo jedan od najboljih rezultata sezone koja se pokazala jako duga i razočaravajuća.

Ben Spies, koji nastupa u Valenciji sa pozivnicom došao je do solidnog osmog mjesta. Suzukiji su ponovno razočarali, a posebno se to odnosi na Chrisa Vermeulena koji je zaostao više od dvije sekunde i zauzeo posljednje, 18. mjesto.

Obzirom da je praktički sve riješeno, utrka u Valenciji bi mogla pružiti veliki spektakl jer su i Lorenzo i Rossi lišeni ikakvog rezultatskog pritiska te je za očekivati da će voziti bez previše opreza. Favoriti za pobjedu i mjesta na postolju su kao i tijekom ostatka sezone Rossi, Lorenzo, Stoner i Pedrosa.

MotoGP, VN Valencije, Kvalifikacije:
1. C. Stoner (AUS/Ducati Marlboro) 1:32,256 min
2. D. Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +0,263 sek
3. J. Lorenzo (ŠPA/Fiat Yamaha) +0,281 sek
4. V. Rossi (ITA/Fiat Yamaha) +0,666 sek
5. C. Edwards (SAD/Monster Yamaha Tech 3) +0,829

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!