Nogomet

Rakitić: "Došao sam pomoći koliko mogu"

Vedran Attias • ponedjeljak, 09.11.2009.
Rakitić: "Došao sam pomoći koliko mogu"
Foto: Sandro Donda

Ivan Rakitić s veseljem se priključio mladoj reprezentaciji gdje ga očekuju dvije utakmice koje će mu, obzirom na mali broj nastupa za klub, itekako dobro doći...

Vezni igrač hrvatske reprezentacije i Schalkea Ivan Rakitić bio je "tema dana" kada ga je Slaven Bilić odlučio ustupiti izborniku mlade reprezentacije bez da je o tome obavijestio samog igrača, no trokut Bilić - Rakitić - Ladić riješio je sve moguće probleme i vezni igrač javio se na dispoziciju Ladiću.

Kao što je već jednom rekao, Rakitiću je čast igrati za bilo koju reprezentaciju Hrvatske: "Meni je uvijek bilo jasno: kada god nešto treba - na raspolaganju sam. Kada dođe poziv reprezentacije - ja sam tu. S druge strane, nadam se da ću u ovih par dana upoznati momke, uigrati se i nadam se dobroj igri i rezultatima."

Vezane vijesti

Pohvalio je Rakitić buduće suigrače: "Pratio sam zadnje utakmice, znam dosta igrača koji su tu i mogu samo reći kako se veselim utakmicama pred nama u kojima se nadam bodovima. Raspoložen sam i vjerujem da će sve skupa jako dobro završiti."

Obzirom da se priključio iz A reprezentacije, očekuje li Rakitić mjesto u prvih 11: "Ja sam došao ovdje pomoći koliko mogu, a na izborniku je odlučiti o tome. Vezni red odigrao je odlično u utakmici protiv Srbije i nije slučajno što je Hrvatsku tu utakmicu dobila, ali u krajnjem slučaju - nije na meni odlučivati tko će igrati", diplomatski je odgovorio vezni igrač.

Što se pak tiče stanja u klubu, situacija nije dobra obzirom na vrlo loše financijsko stanje kluba: "Općenito, mislim da nigdje nema takve situacije kao što je kod mene u klubu. Tu sam dvije godine i teško je opisati što se sve dogodilo. Ako se tako gleda, situacija koja je trenutno oko mene jest potpuno normalna, ali ja sam tek na početku karijere tako da možda nije loše doživjeti."

Rakitić je jednu utakmicu u prvoj momčadi da bi ga onda trener Felix Magath zacementirao na klupu idućih par: "Svi znamo na što i kako gleda moj trener; kažem, možda je to pozitivno da se izgradim kao igrač. Meni je samo važno da vidim osobni napredak,, a to je slučaj. Moja situacija može biti bolja, ali bome i gora. Klub ide prema gore, no sigurno da nije baš najljepša stvar", zaključio je Rakitić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!