Nogomet

Bilić: "Premalo je igrača u kadru"

Bernard Jurišić, Tomislav Pacak • ponedjeljak, 09.11.2009.
Bilić: "Premalo je igrača u kadru"
Foto: Davor Sajko

Ozljede su razrijedile reprezentativni kadar za prijateljski ogled s Lihtenštajnom, pa je izbornik Slaven Bilić odlučio pozvati dvojicu novih igrača pod stijeg za vinkovačku subotu. Prilično iznenadno, reprezentaciji će se priključiti Mladen Bartulović i Gordon Schildenfeld...

Ozljede Olića, Petrića, Modrića, Jurića, Pletikose, potom i Mandžukića, Iličevića, Ćorluke i Strinića, "posudba" Rakitića, Lovrena i Kalinića mladoj reprezentaciji - značajno su stanjili arsenal oružja s kojim će Slaven Bilić dočekati Lihtenštajn u subotu u Vinkovcima.

Nakon otpadanja Iličevića Bilić je pozvao lijevog bočnog praške Sparte Manuela Pamića, a nakon što se ozlijedio i Strinić, pozivnica je otišla na još dvije adrese: 23-godišnjeg lijevog bočnog Mladena Bartulovića iz ukrajinskog Kryvbasa i 24-godišnjeg stopera Gordona Schildenfelda iz austrijskog Sturma. I sam Schildenfeld ostao je zatečen Bilićevim pozivom, ali vjeruje da može opravdati povjerenje i da mu ovo nije posljednji susret s reprezentacijom.

"Imamo premalo igrača u kadru, zato sam zvao dečke koji su već duže vremena na popisu koji imamo u našim glavama. Oni će imati priliku dokazati se i dodatno zaoštriti konkurenciju na tim pozicijama", izjavio je izbornik Bilić na konferenciji za novinare u Sheratonu gdje je okupio reprezentaciju uoči spomenute prijateljske utakmice s Lihtenštajnom.

Šibenčaninu Schildenfeldu je ovo prva pozivnica u A reprezentaciju, a Splićanin Bartulović je ubilježio jedan nastup za vrijeme izbornika Zlatka Kranjčara i do danas je najmlađi debitant u A reprezentaciji s 19 godina i 4 mjeseca. Ostao je samo na tom jednom nastupu, a iako je potom mogao još dva ciklusa igrati za mladu reprezentaciju, izbornik Dražen Ladić ga je nakon transfera u Ukrajinu posve "zaboravio".

Reprezentacija je otputovala u Čatež, a za Vinkovce će krenuti u petak, kada dolazi i gostujuća reprezentacija. Zanimljivo, danas je svoju reprezentaciju okupio i Miroslav Blažević, nekoliko tramvajskih stanica dalje, u Westinu, skupila se bosanskohercegovačka selekcija kojoj predstoje dodatne kvalifikacije za SP protiv Portugala. Ćiro i njegov bivši nogometaš nisu se sreli, a Bilić se nije htio upuštati u detaljne prognoze:

"U tom ogledu nema favorita. Ćiro ima odlične napadače, opasni su i u gostima, a posebno u Zenici Portugalcima neće biti lako, pa je sve moguće."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2009. u 15:33
    gdje se igra tekma i s kime se igra još su i dobri igrači!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.11.2009. u 10:49
    Ne razumim Bilica sto nikad nije pozvao Mijatovica iz Bielefeld-a. Tip je vec godinama stup obrane u Bielefeld-u, u najboljim godinama i sigurno za klasu bolji od Schildenfeld-a.
    Obrisan korisnik
  • Kracho10.11.2009. u 00:05
    dobro je,nije se sjetio pozvat Juricu Buljata,a već sam mislio protestirat
    Kracho
  • beaver09.11.2009. u 22:50
    to je nista utakmica i nadam se da se niko nece povrijediti. ali moram reci da je Gordon slabi izbor pogotovu kad je mladi Vucko u boljoj formi
    beaver
  • jazzwa09.11.2009. u 20:43
    a šta je s najboljom obranom u hnl-u?? Slavene, dolaziš u Vinkovce na proslavu 90 godina Cibalie, pa zar nije nijedan iz ekipe koja je primila 6 golova u 14 utakmica zaslužio istrčati pred svojom publikom?? A garantiram da bi to Ultrasi znali nagraditi...
    jazzwa