Zimski sportovi

Pirueta će se ipak održati!

Antonija Pavlić • utorak, 10.11.2009.
Pirueta će se ipak održati!
Foto: Dejan Popek

Zlatna pirueta ipak će se održati i ove godine. Zagrebački športski savez ubrizgao je HKS-u 200 tisuća kuna sredstava i tako pomogao u očuvanju najstarijeg zagrebačkog natjecanja...

Premda se još jučer činilo kako će Zlatna pirueta ove godine doživjeti početak svoga kraja, to se, na svu sreću, neće dogoditi - barem ne ove sezone.

Zagrebački športski savez, naime, ipak je odlučio financijski pomoći i organizaciji doprinijeti s 200.000 kuna, što je uz 100.000 kuna od Grada i vlastita sredstva Hrvatskog klizačkog saveza dostatno za održavanje Piruete.

HKS proteklu je sezonu završio pozitivno - u blagajni je imao 400.000 kuna, no taj je novac potrošen na pripreme klizača i klizačica i njihove odlaske na međunarodna natjecanja. Velika sredstva uložena su i u uređenje dvorane za Europsko prvenstvo (900.000 kuna).

Osobne i intelektualne usluge koštale su 366.410 kuna, grafičke usluge 153.338, darovi sudionicima i prehrana 272.933, honorari članovima organizacijskog odbora 2000 kuna. Ta je rastrošnost, ipak, tek sada dobila pravu težinu - kada je u pitanju bilo održavanje jednog tradicionalnog događaja koji je prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelome svijetu.

"Jedna stvar koja nikako nije dobra je što u Izvršnom odboru sjede uglavnom roditelji klizača i klizačica. S nekima od njih imam i priličnih problema, svi gledaju samo svoje interese, odnosno interese djeteta kojeg zastupaju, a tako se problemi koje imamo ne rješavaju", rekla je predsjednica HKS-a Morana Paliković Gruden.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!