Nogomet

Cristiano Ronaldo poslan natrag u Madrid

Borna Rupnik • srijeda, 11.11.2009.
Cristiano Ronaldo poslan natrag u Madrid
Foto: EPA

Konačno je završila i ta priča - Cristiano Ronaldo neće nastupiti za Portugal u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, u kojima njegova reprezentacija igra protiv Bosne i Hercegovine...

Dugo su se Portugal i Real Madrid uvjeravali treba li Cristiano Ronaldo zaigrati u odlučujućim dvobojima za put na svjetsku smotru u Južnoafričkoj Republici. Naposljetku je prevagnulo mišljenje španjolskog kluba: portugalski nogometaš nije spreman za nastup.

Cristiano Ronaldo dobio je poziv izbornika Carlosa Queiroza i odazvao mu se. Po priključivanju reprezentaciji pregledali su ga portugalski liječnici i brzo ga poslali natrag u Madrid, zaključivši da se neće oporaviti na vrijeme.

Na taj su način potvrdili dijagnoze liječnika Real Madrida, koji smatraju da bi eventualno istrčavanje na travnjak samo pogoršalo stanje Ronaldovog gležnja, čak i do te mjere da bi Portugalac ugrozio vlastitu karijeru. Još je uvijek nepoznato hoće li morati na operaciju.

"Frustriran sam što ne mogu pomoći Portugalu u presudnom trenutku. Nitko nije tužniji od mene jer kao profesionalni nogometaš najviše ponosa osjećam u portugalskom dresu. Ne preostaje mi drugo nego bodriti svoju ekipu sa strane", izjavio je Cristiano Ronaldo.

"Bit ću na stadionu i uvjeren sam da ću uskoro zajedno sa suigračima slaviti plasman na Svjetsko prvenstvo. Ne sumnjam u takav rasplet", dodao je.

Prva je utakmica na rasporedu 14. studenog u Lisabonu, a uzvrat je četiri dana poslije u Zenici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSP 2010.

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!