Zimski sportovi

NHL: Prvaci u problemima

Krešimir Ferlak • srijeda, 11.11.2009.
NHL: Prvaci u problemima

Od šest utakmica odigranih u utorak, svakako treba izdvojiti novi poraz Pittsburgha. Pali su u Bostonu bez ispaljenog metka. Minnesota je prekinula mali pobjednički niz Toronta, dok je u St.Louisu večer karijere imao David Perron.

Pittsburgh je sezonu počeo odlično, ali i sami su priznali da je igra često bila mnogo lošija od rezultata. Međutim, trenutno nema niti igre, niti rezultata. U Bostonu su Penguinsi doživjeli treći uzastopni poraz, a drugu utakmicu za redom nisu postigli niti jedan pogodak. Jako loša serija za prvake, ali treba se priznati da su u velikim problemima. Naime, trenutno igraju bez čak šest igrača! Malkin, Gončar, Letang, Talbot i Kennedy su na listi ozlijeđenih, a početkom sinoćnje utakmice ozlijedio se i Brooks Orpik.

Kada se sve to uzme u obzir, jasno je da su aktualni prvaci jako oslabljeni, pa porazi nisu veliko iznenađenje. Ali, podatak da više od dvije utakmice nisu postigli pogodak vrlo je zabrinjavajuć. Također, kapetan Sidney Crosby, prvi puta u karijeri čak pet utakmica zaredom nije postigao pogodak ili upisao asistenciju. Boston je sve te činjenice uzeo u svoju korist i slavio sa 3:0. U drugom periodu zabio je Matt Hunwick, dok su u zadnjih dvadeset minuta strijelci bili Daniel Paille i Patrice Bergeron za čistu pobjedu Bruinsa.

Dobra atmosfera u Torontu nije dugo trajala. Nakon što su za vikend prvi puta upisali dvije uzastopne pobjede, noćas su pali kod kuće od Minnesote. Ključan je bio drugi period kada su gosti postigli tri uzastopna pogotka. U prvom je za goste zabio Martin Havlat, a ubrzo je izjednačio Aleksej Ponikarovski. U drugom su strijelci bili Zidlicky, Koivu i Zanon i Minnesota je otišla na nedostižnih 4:1. Pred kraj susreta je smanjio Phil Kessel, a konačnih 5:2 za Wild postavio je Owen Nolan.

Momčad St.Louisa odigrala je najbolju utakmicu sezone u kojoj su sa 6:1 pregazili Vancouver Canuckse. Susret je bio riješen već nakon osam minuta, jer su već tada hokejaši Bluesa imali 4:0. Večer je obilježio napadač St.Louisa David Perron, koji je postigao prvi hat-trick svoje karijere. Uz njega su za Blues još zabili McDonald, Johnson i Boyes. Ovaj potonji je upisao još i tri asistencije. Počasni pogodak za Canuckse djelo je Henrika Sedina.

Calgary je u tvrdoj utakmici sa 1:0 slavio u Montrealu. Pogodak vrijedan dva boda sredinom prvog perioda postigao je kapetan Flamesa Jarome Iginla. San Jose je protiv Nashvillea nastavio pobjednički niz. Iako su sedam minuta prije kraja bili u zaostatku, Sharksi su došli do pobjede pogotkom Dana Boylea minutu prije kraja. Ottawa Senatorsi su u zanimljivom susretu nakon penala svladali Edmonton, a pobjedu im je donio Jason Spezza koji je zabio posljednji kazneni udarac.

NHL, rezultati, 10.11.2009.: Boston – Pittsburgh 3:0, Toronto – Minnesota 2:5, Montreal – Calgary 0:1, Ottawa – Edmonton 4:3 (SO), St.Louis – Vancouver 6:1, San Jose – Nashville 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!