Automoto

"Želim da me pamte kao Bruna"

Borna Rupnik • srijeda, 11.11.2009.
"Želim da me pamte kao Bruna"
Foto: EPA

Mladi Bruno Senna osigurao je svoje mjesto pod suncem za narednu sezonu, ali ne želi da ga se pamti samo po slavnom prezimenu. Vjeruje da u njemu leži pravi materijal za Formulu 1...

Ulazak novih momčadi u Formulu 1 omogućio je povratak prezimena Senna na stazu. 15 godina nakon pogibije velikog Ayrtona na scenu će stupiti njegov nećak Bruno. Sjest će za upravljač momčadi Campos Meta.

"Nadam se da će me uskoro svi zapamtiti kao Bruna. Ne želim ostati zapamćen samo kao nećak slavnog ujaka", izjavio je mladi Brazilac po službenom predstavljanju koje je održano u španjolskoj Murciji.

Ipak, ne poriče da mu je prezime bilo od koristi: "Naučio sam se nositi s time, a u početku mi je tako bilo lakše pridobiti sponzore i ostvariti neke kontakte. Međutim, želite li biti pravi vozač, morate imati prirodan dar".

Odmah si je postavio i neke ciljeve za sljedeću godinu: "Želim svojoj momčadi donijeti prve bodove i smatram da trebamo biti najbolji među novim natjecateljima. Dugoročno gledano, želim postati svjetski prvak, ali zasad to nije realna mogućnost".

Bruno Senna prošle je godine bio na pragu Brawn GP-a, ali je Ross Brawn ipak odlučio zadržati staru Hondinu postavu, Jensona Buttona i Rubensa Barrichella. Sennu, čini se, ipak čeka nešto teža godina.

Campos Meta će 2010. godinu odraditi s Cosworthovim motorima, isto kao i svi ostali novaci, a pridružit će im se i britanski Williams.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!