Nogomet

"Boli me kad vidim tko može u Južnu Afriku"

Borna Rupnik • srijeda, 11.11.2009.
"Boli me kad vidim tko može u Južnu Afriku"
Foto: Davor Sajko

Vedran Runje priznao je da ga pogled na nadolazeće dodatne kvalifikacije boli. Tamo neće biti Hrvatske, ali pred prijateljski ogled s Lihtenštajnom ipak dodaje da ga raduje svako reprezentativno okupljanje...

Hrvatski reprezentativci pripreme prije subotnje utakmice s Lihtenštajnom odrađuju u Čatežu, a tamo su Vedran Runje i Mate Bilić podijelili neka svoja razmišljanja.

Sve simpatizere kockastog dresa posebno će zaboljeti subota i srijeda, dani u kojima će se igrati dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je propustila priliku da osigura svoje mjesto u njima. "Moramo se nositi s time, ali boli me kad vidim da bi na Svjetsko prvenstvo mogle neke manje kvalitetne momčadi od nas", rekao je vratar francuskog Lensa.

"Lihtenštajn možda nije protivnik po mjeri, ali ne smije se nikoga podcjenjivati. Važno je da se odmah okrenemo novom ciklusu i kvalifikacijama za Europsko prvenstvo", dodao je Runje.

"Raduje me svaki susret s reprezentacijom, Atmosfera je na vrlo visokoj razini. Što se vratara tiče, Hrvatska ima budućnost. Naši mladi vratari vrijede i još će napredovati", smatra naš čuvar mreže.

Nova imena na popisu Slavena Bilića prokomentirao je na sljedeći način: "Pokušavamo olakšati prilagodbu tim momcima. Mislim da se svi dobro osjećaju, bez obzira na to je li im ovo prvi put ili su tu samo na jednu epizodu. Mene su momci sjajno prihvatili kada sam dolazio, a individualna je stvar kako će se tko uklopiti na treningu".

O njegovom se statusu u Francuskoj dosta pričalo, pogotovo nakon navodne izjave u kojoj on sam tvrdi da mu nije mjesto među vratnicama. Runje je pojasnio: "Bilo je obratno od onoga kako se prenijelo. Trener je suprotno novinarskim očekivanjima u kupu na vrata postavio mene umjesto moje pričuve i tu je došlo do nesporazuma. Mnogo je toga netočno napisano. Jedan je novinar napisao pogrešnu verziju i svi su njega citirali. Ja zbog svega toga više ne pričam s francuskim novinarima".

Mate Bilić priključio se reprezentativcima po drugi put. Debitirao je u Astani, a učinjenim je - zadovoljan: "Izbornik i ja smatramo da sam odradio dobar posao. Naravno da želim igrati, ali drago mi je što sam uopće na popisu. Ne opterećujem se minutažom".

Napadač Sportinga iz Gijona osvrnuo se i na senzacionalno ispadanje Real Madrida iz Kupa kralja: "Kup je vrlo nezgodno natjecanje. Ne znam što se zbilo Realu, ali tamo se znaju vidjeti stvarno čudni rezultati".

"Španjolsko je prvenstvo najbolje u Europi. Krase ga atraktivna igra i mnogo golova. Klubovi su izjednačeni - primjerice, Villarreal i Atletico Madrid nalaze se pri dnu, a Betis je na sa sastavom za Ligu prvaka ispao", nastavio je Mate Bilić.

"Ne može se predvidjeti tko će biti prvak. Nekad je najbolja bila engleska liga, ali sada je to španjolska", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver11.11.2009. u 20:49
    Pa normalno da boli...ova generacija im talent da bude na velikim natjecanjima ali na zalost nema trenera za to. svaka repka u prvih 10 na svijetu bi mjenjala trenera nakon ovakvog neuspijeha. ali izgleda da smo mi zadovoljni neuspjehom i nagradjujemo trenera za neuspijeh. ne boli samo tebe runje... [više na forumu]
    beaver