Ostali sportovi

Teška večer za Cutlera

Mario Majdić Natrlin • petak, 13.11.2009.
Teška večer za Cutlera
Foto: EPA

Deseti tjedan NFL-a otvoren je utakmicom San Francisco 49ersa i Chicago Bearsa. 49ersi su kod kuće stigli do svoje četvrte pobjede sezone u utakmici u kojoj je dodavač Bearsa, Jay Cutler, imao pet presječenih lopti...

NFL, deseti tjedan

Četvrtak/petak, 12/13.11.

San Francisco 49ers - Chicago Bears 10:6

Momčad Chicago Bearsa nadala se da će brzim povratkom na teren brže zaboraviti poraz od Arizona Cardinalsa od ove nedjelje. Otvorili su deseti tjedan sezone gostujućom utakmicom u San Franciscu gdje su ipak ponovno poraženi, 10:6.

Bila je to utakmica koju su obilježili neefikasni napadi i greške dodavača. 49ersi su se bolji snašli i prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. Njihovo prvo ime bio je probijač Frank Gore sa 104 osvojena yarda probijanjem.

Dodavač Chicago Bearsa, Jay Cutler, doveden ovog ljeta kao veliko pojačanje za momčad, odigrao je novu utakmicu s mnogo grešaka. Sinoć je imao osobni rekord, pet presječenih dodavanja, a zadnji put je presječen u zadnjoj akciji utakmice u pokušaju da preokrene utakmicu. Presjekao ga je u zadnjem polju 49ersa, branič Michael Lewis.

"Bilo je teško. Moram se ispričati obrani. Mislim da im se kompletan napad mora ispričati. Igrali su odlično i držali nas u utakmici bez obzira na sve izgubljene lopte", rekao je Cutler i dodao kako kratka priprema nije utjecala na njegovu igru. "Već sam igrao utakmice četvrtkom i bio uspješan. Nije to utjecalo na nas. Sve smo očekivali. Nisu nas ničim iznenadili. Jednostavno nismo izvršavali."

Jedini TD u susretu zabio je spomenuti Frank Gore za 7:0 Ninersa u drugoj četvrtini, nakon što su poslije Cutlerove presječene lopte napad preuzeli duboko u području Bearsa. Nakon njega su se razmjenjivali kickeri s obzirom da napadi nisu uspjeli doći do poena. Bearsi su u trećoj smanjili na 7:6 sa dva field goala Robbiea Goulda, a konačnih 10:6 za 49erse postavlja Joe Nedney u posljednjoj četvrtini.

Dodavač Alex Smith je za 49erse bacao 16/23 (118 yds), bez TD dodavanja i s jednom presječenom loptom. Novak Michael Crabtree je uhvatio četiri dodavanja. Njihov trener, Mike Singletary, proveo je kompletnu igračku karijeru u Chicago Bearsima. Ovom pobjedom je momčad iz San Francisca došla do omjera 4-5 i ostala u lovu na doigravanje.

Probijač Matt Forte, imao je osam uhvaćenih Cutlerovih dodavanja za ukupno 120 yardi i bio je najopasniji njihov napadač, iako su probijanjem osvojili tek 43 yarda. Bearsi su izgubili četiri od zadnjih pet utakmica i nakon desetog tjedna su i sami na omjeru 4-5.

Bila je ovo prva utakmica desetog tjedna, ostatak lige u akciju kreće tradicionalno u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!