Rukomet

Našičani sa Švicarcima za europski zimski san

Željko Kubatka • subota, 14.11.2009.
Našičani sa Švicarcima za europski zimski san
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Nexea će se u trećem kolu Kupa EHF-a ugostiti trenutno prvu švicarsku ekipu Kadetten iz Schaffhausena...

Švicarski Kadetten je vrlo jaka rukometna ekipa, trenutno prva bez izgubljenog boda u švicarskom nacionalnom prvenstvu. Našički suparnik je pobijedio na gostovanju Amicitiu iz Züricha koja predstavlja Švicarsku u najprestižnijem klupskom natjecanju Ligi prvaka. Kadetten je sastavljen od vrlo dobrih domaćih rukometaša kao što je iskusni kružni napadač Iwan Ursic, nastupao za HSV te lijevo krilo Manuel Liniger, najbolji strijelac Kadettena.

Skupinu stranih igrača predvode desna krila Čeh Filip Jan i Srbin Aleksandar Stojanović, slovački srednjak Petar Kukučka te drugi iskusni rukometaši iz Njemačke, Poljske i Litve. Sve to ukazuje na moćnu rukometnu ekipu koju se mora ozbiljno shvatiti ukoliko Našičani misle prezimiti u Europi, što je prvotni cilj pored osvajanja drugog mjesta u domaćem prvenstvu.

I Našičani imaju svoje adute, ponajprije iskusnog trenera Kasima Kamenicu. Blažević, Barišić, Kasak, Lelić, Mrđenović, Markotić, Rajković i drugi igrači Nexea se mogu uspješno suprotstaviti Švicarcima. Jedan od ovogodišnjih našičkih pojačanja Mario Šporčić je za Sportnet.hr izjavio: "U prvoj polovici tjedna smo se pripremali za utakmicu s Čakovčanima koju smo i pobijedili. Ovih dana smo dosta gledali i proučavali igru Švicaraca. Znamo da su jaka ekipa puna internacionalaca i reprezentativaca raznih zemalja. Idemo pobijedit prvu utakmicu i ako nam se otvori sa što više razlike. Nadam se da će nas zaobići ova gripa i da ćemo bit svi zdravi za taj važan meč."

U derbi susretu Našičani su na domaćem parketu pobijedili MKA IPC i time zadržali dobro raspoloženje unutar ekipe, pa će pred, vjerujemo, punom dvoranom, nastaviti s dobrom igrom i pobjedama u europskom izazovu. Prvu utakmicu Nexea i Kadettena sudit će luksemburški sudački par Joe Leyder i Marc Jung.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!