Ostali sportovi

Bengalsi žele pomesti Pittsburgh

Mario Majdić Natrlin • subota, 14.11.2009.
Bengalsi žele pomesti Pittsburgh
Foto: EPA

San Francisco je pobjedom nad Chicagom ovog četvrtka otvorio 10. tjedan sezone NFL-a. Ovaj je vikend obilježen prije svega dvobojem Coltsa i Patriotsa, ali će biti zanimljivo i na ostalim terenima, osobito u Pittsburghu gdje će Bengalsi nakon dugo vremena pokušati uspostaviti dominaciju u diviziji...

Dvoboj Indianapolis Coltsa (8-0) i New England Patriotsa (6-2), te njihovih dodavača Peytona Manninga i Toma Bradyja, u zadnjem je desetljeću postao svojevrstan veliki "derbi" NFL-a. Radi se o dvije najbolje momčadi u proteklom desetljeću sa dva najbolja dodavača, stoga ne čudi činjenica kako je glavna utakmica u nedjeljnom terminu upravo ona zadnja, večernja utakmica između Coltsa i Patriotsa.

Bengalsi gazde u svojoj diviziji?

Cincinnati Bengalsi su prošlog tjedna drugom pobjedom ove sezone arhivirali divizijske protivnike Baltimore Ravense. Bengalsi do sada još uvijek nisu poraženi u diviziji, a predvode je s omjerom 6-2. U nedjelju putuju u Pittsburgh gdje će pokušati po drugi put pobijediti i aktualne prvake, Steelerse, koji su s njima izjednačeni na omjeru 6-2.

Steelersi su poraženi u posljednjoj minuti prvog dvoboja, rezultatom 23-20. Bilo je to u trećem tjednu sezone, a Bengalsima je pobjedu donijelo dodavanje Carsona Palmera za hvatača Andrea Caldwella. Dodavač Palmer je pravi vođa ove momčadi i vrlo važan faktor. Za sada u sezoni ima 14 TD dodavanja i 1.832 yarda. Presječen je sedam puta, a najdraža mu je meta prvi hvatač Chad Ochocinco koji ima 44 hvatanja i pet polaganja. Minus za Bengalse će biti ozljeda hvatača Chrisa Henryja koji će propustiti ostatak sezone. U obrani će im nedostajati vrlo važni igrač, mladi Keith Rivers, a potvrđeno je da se do kraja sezone neće vraćati još jedan starter u obrani, Roy Williams.

Pittsburgh Steelersi su nanizali pet uzastopnih pobjeda, a prošlog tjedna su nastradali Denver Broncosi (6-2). Steelersi u prvoj utakmici protiv Bengalsa nisu imali na raspolaganju ključnog braniča Troya Polamalua koji će ovog puta itekako otežati posao za napad Bengalsa. Za Steelerse jako dobro igra mladi probijač Rashard Mendenhall koji se ranije ove sezone izborio za startno mjesto i trenutno ima 573 osvojena yarda i četiri polaganja. Probijač Bengalsa, Cedric Benson, jedno je od najugodnijih iznenađenja sezone. Osvojio je već 837 yardi i zabio šest polaganja. Dodavač Steelersa, Ben Roethlisberger, kao i Palmer, ima 14 TD dodavanja i sedam presječenih lopti. Njihovo raspoloženje će itekako utjecati na konačan ishod.

Chargersi se približili Denveru

Philadelphia Eaglesi će u San Diegu pokušati stići do šeste pobjede u sezoni, nakon što su prošlog tjedna protiv Dallas Cowboysa izgubili utakmicu i vodstvo u diviziji. San Diego Chargersi, također na omjeru 5-3, približili su se Denver Broncosima koji vode u diviziji s omjerom 6-2. Chargersi su prošlog tjedna u posljednjoj minuti susreta porazili New York Giantse.

Iako njihov dodavač Philip Rivers igra veoma dobro (14 TD dodavanja, šest presječenih), napad Chargersa i dalje ima problema s probijanjem. Eaglesi se nadaju povratku svog startnog probijača, Briana Westbrooka, nakon oporavka od potresa mozga. Probijanje bi trebalo pomoći dodavaču Donovanu McNabbu koji će igrati protiv razbuđene obrane Chargersa koja zadnjih tjedana napokon uspijeva doći do protivničkih dodavača.

Atlanta Falconsi (5-3) gostuju kod Carolina Panthersa koji su prošli tjedan odigrali veoma dobro protiv neporaženih Saintsa. Panthersi su ipak ispustili vodstvo od 14 poena i upisali peti poraz u sezoni. U njihovom prvom međusobnom susretu ove sezone, Falconsi su u drugom tjednu pobijedili 28-20. Probijanje bi moglo imati veliku važnost u ovom susretu, a probijač Caroline Williams, upitan je za nastup.

Jetsi nezadovoljni trenutnom situacijom

Dallas Cowboysi ove sezone igraju veoma dobro. S omjerom 6-2 predvode diviziju ispred Philadelphije i NY Giantsa, a ove nedjelje igraju protiv Green Bay Packersa (4-4) koji pokušavaju izbjeći treći uzastopni poraz. Dodavač Packersa Aaron Rodgers, obaran je 37 puta ove sezone i njegova ga napadačka linija nikako ne može zaštititi. Imat će puno posla protiv ponajboljeg braniča u ligi, DeMarcusa Warea, koji ima pet obaranja dodavača u zadnje četiri utakmice. Obrana Packersa bit će bez važnog igrača, Aarona Kampmana.

Nakon tjedna pauze, New York Jetsi će ugostiti Jacksonville Jaguarse koji na gostovanjima imaju tri poraza u četiri nastupa. Jetsi su sezonu otvorili s tri pobjede, zatim su nanizali nekoliko poraza i nalaze se na omjeru 4-4. baš kao i Jacksonville. Jaguarse predvodi fantastični running back Maurice Jones-Drew koji ima 737 yardi probijanjem i čak 11 polaganja. Jetsi nikako nisu zadovoljni trenutnom formom i nadaju se da će dodavač Mark Sanchez ponovno zaigrati kao na početku sezone, s obzirom da nakon trećeg tjedna ima osam presječenih lopti (ukupno 10).

I dok neporaženi Indianapolis čeka teška utakmica protiv Patriotsa, New Orleans Saintsi će nešto ranije u nedjelju već znati jesu li ostali neporaženi. Veliki su favoriti protiv St.Louis Ramsa koji su do prve pobjede došli tek prije dva tjedna, a prošli su vikend odmarali. Najveći problem za Saintse i njihovu opasnu obranu, predstavljat će probijač Steven Jackson koji je do sada osvojio visokih 784 yarda.

NFL, raspored 10. tjedna

Četvrtak, 12.11.

San Francisco 49ers - Chicago Bears 10:6

Nedjelja, 15.11.

Carolina Panthers - Atlanta Falcons
Miami Dolphins - Tampa Bay Buccaneers
Minnesota Vikings - Detroit Lions
New York Jets - Jacksonville Jaguars
Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals
St. Louis Rams - New Orleans Saints
Tennessee Titans - Buffalo Bills
Washington Redskins - Denver Broncos
Oakland Raiders - Kansas City Chiefs
Arizona Cardinals - Seattle Seahawks
Green Bay Packers - Dallas Cowboys
San Diego Chargers - Philadelphia Eagles
Indianapolis Colts- New England Patriots

Ponedjeljak, 16.11.

Cleveland Browns - Baltimore Ravens

slobodni: Texans, Giants

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!