Nogomet

Kamerun preko Maroka u JAR

Borna Rupnik • subota, 14.11.2009.
Kamerun preko Maroka u JAR

Usprkos dva uvodna kola bez postignutog gola, uz jedan poraz i jedan remi, Kamerun je naposljetku uvjerljivo osvojio prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Plasman na Svjetsko prvenstvo potvrdili su pobjedom u Maroku...

Šesti nastup na završnici Svjetskog prvenstva Kamerun je izborio sigurnom pobjedom u Fesu protiv Maroka. Jedan bod prednosti ispred Gabona pretvorili su u put u Južnoafričku Republiku zahvaljujući pogocima Achillea Weboa i Samuela Eto'oa.

Napadač Mallorce zatresao je mrežu domaćina u 18. minuti, dok je topnik Intera precizan bio u 52. minuti. Marokanci niti u jednom trenutku zapravo nisu predstavljali ozbiljnu prijetnju kamerunskim namjerama.

No, Kamerun si je naposljetku mogao priuštiti i poraz jer je Gabon u potrazi za pobjedom koja bi mu produžila nadu poražen u Togu. Strijelac pobjedonosnog pogotka za sastav koji je predvodio Emmanuel Adebayor bio je Floyd Ayite sredinom drugog poluvremena.

Kamerun se tako pridružio Obali Bjelokosti, koja je danas u utakmici bez rezultatskog imperativa svladala Gvineju, zatim Gani te Nigeriji, a o posljednjem će putniku na Svjetsko prvenstvo odlučivati susret Egipta i Alžira.

Kvalifikacije za SP 2010., Afrika, skupina A:
Maroko - Kamerun 0:2
Togo - Gabon 1:0

Tablica:
1. Kamerun 13
2. Gabon 9
3. Togo 8
4. Maroko 3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!