Nogomet

Drama u Kairu bez putnika na SP

Borna Rupnik • subota, 14.11.2009.
Drama u Kairu bez putnika na SP
Foto: Sandro Donda

Posljednja utakmica afričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo ponudila je još jednu dramu. Nakon što se Nigerija provukla u posljednjim minutama, Egipat i Alžir odigrali su susret zbog kojeg će morati - u neplanirano doigravanje...

Uoči zadnjeg kola afričke skupine C Alžir je imao 13 bodova, a Egipat 10. Tako je o imenu posljednje momčadi koja će zastupati "crni kontinent" na smotri najboljih svjetskih reprezentacija izravno odlučivao njihov međusobni dvoboj u Kairu.

Najzanimljivija je svakako bila mogućnost da Egipat pobijedi s dva pogotka razlike jer bi tada te dvije reprezentacije bile potpuno izjednačene. Naime, Alžir je tom razlikom slavio u njihovoj prvoj utakmici, a i poklopila bi im se i gol-razlika. FIFA je predvidjela tu mogućnost i unaprijed odredila Sudan kao poprište dodatne utakmice u slučaju takvog raspleta.

Nije teško pogoditi, Egipat je slavio - s dva pogotka razlike. Amr Zaki doveo je atmosferu do usijanja već u drugoj minuti, a Egipćani su čupali kosu sve do, ni više ni manje, pete minute sudačke nadoknade.

Tada je junakom nacije postao Emed Metaab, koji je u igru ušao kao zamjena, postigavši zgoditak za konačnih 2:0. Dodatni odlučujući dvoboj na rasporedu je 18. studenog.

U drugoj utakmici ove skupine Ruanda i Zambija podijelili su bodove odigravši bez pogodaka.

Kvalifikacije za SP 2010., Afrika, skupina C:
Egipat - Alžir 2:0
Ruanda - Zambija 0:0

Tablica:
1. Alžir 13
1. Egipat 13
3. Zambija 5
4. Ruanda 2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.Video
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!