Dodatne kvalifikacije za SP 2010., 14.11.2009, 19:00 h
Grčka
Grčka 0:0 Ukrajina
Ukrajina

Skromno i negledljivo

Vedran Babić • subota, 14.11.2009.
Skromno i negledljivo
Foto: EPA

Kao što se i očekivalo utakmica između Grčke i Ukrajine bila je daleko od gledljive. U čvrstom dvoboju bez previše rizika pogodaka nije bilo, pa će odluka o putniku za Južnu Afriku pasti u srijedu...

Olimpijski stadion u Ateni ove subotnje večeri nije bio poprište bogzna kakve utakmice. Kao da ni Grci ni Ukrajinci nisu željeli pobjedu ili su je željeli u tolikoj mjeri da su se bojali krenuti u napad u strahu od mogućeg primljenog pogotka. Bilo kako bilo, iz prvog poluvremena valja istaknuti svega nekoliko situacija, točno toliko da ih možemo pobrojiti na prste jedne ruke.

Ukrajina je inače dominirala većim dijelom prvog dijela te je predvođena neumoljivim veznjakom Bayerna Anatolijem Timoščukom bolje stajala na terenu, premda nije uspjela stvoriti konkretne prigode. Tek je Ruslan Rotan uputio opasan udarac s ruba kaznenog prostora.

S druge strane, bivši europski prvaci su u 15. minuti postigli pogodak, točnije Theofanis Gekas, no on je poništen zbog zaleđa. U samoj završnici domaćini su imali dobru priliku za vodstvo, no ponovno Gekas nije uspio glavom matirati ukrajinskog vratara Andrija Pjatova poslije dobrog ubačaja Giorgosa Karagounisa.

Niti u nastavku glavni akteri ove večeri nisu ponudili bolju igru. Solidne šanse za vodstvo Ukrajine propustili su Husjev i Milevskij (u istoj akciji) te Mihalik, dok su Grci do pobjede mogli u samom finišu. Prvo je u 80. minuti Georgios Samaras za malo prebacio gredu, da bi u trećoj minuti sučeve nadoknade branič Sotirios Kyrgiakos glavom pucao pored gola u vrlo izglednoj prilici.

Sve u svemu, užasno skromno za utakmicu koja odlučuje o putniku za Svjetsko prvenstvo iduće godine, no možda razlog leži u činjenici da su i jedni i drugi do sada samo jednom bili sudionici Mundijala. Grci su debitirali 1994. godine u SAD-u, a Ukrajinci prije tri godine u Njemačkoj.

Grčka: Tzorvas - Vintra, Papastathopoulos, Kyrgiakos, Spiropoulos - Karagounis - Moras, Katsouranis - Salpingidis (od 71. Mitroglou), Samaras, Gekas (od 65. Charisteas)

Ukrajina: Pjatov - Rakitskij, Kačeridi, Kučer, Kobin - Timoščuk - Mihalik, Rotan (od 46. Jarmolenko) - Husjev (od 83. Alijev), Ševčenko, Milevskij

Dodatne kvalifikacije za SP 2010.

18.11.2009.
Francuska1:1 *Irska
Bosna i Hercegovina0:1Portugal
Slovenija1:0Rusija
Ukrajina0:1Grčka
14.11.2009.
Portugal1:0Bosna i Hercegovina
Irska0:1Francuska
Grčka0:0Ukrajina
Rusija2:1Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!