Nogomet

Urugvaj korak bliže Južnoj Africi

Borna Rupnik • nedjelja, 15.11.2009.
Urugvaj korak bliže Južnoj Africi
Foto: EPA

Urugvaj je pobjedom u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo napravio velik korak prema radnom ljetu sljedeće godine...

Prvu utakmicu još jednog dodatnog obračuna čiji će pobjednik vidjeti Južnoafričku Republiku naredne godine odigrali su Kostarika i Urugvaj. Veliku je prednost prije uzvrata na svom terenu stekao predstavnik Južne Amerike.

Urugvajci su ostali peti u svojim kvalifikacijama, ostavši iza Brazila, Paragvaja, Čilea i Argentine, a odlučujući su poraz upisali upravo protiv Maradoninih trupa u Montevideu u posljednjem kolu.

Stoga za plasman na Svjetsko prvenstvo moraju nadjačati Kostariku, koja je ostala iza SAD-a, Meksika i Hondurasa. Prvih 90 minuta pripalo je Urugvajcima - za minimalnih, ali značajnih 1:0 pogodio je Lugano u 22. minuti utakmice.

Urugvaju je posao olakšao i domaći igrač Azofeifa, koji je početkom drugog poluvremena zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Tako je svoju momčad ostavio u brojčanom deficitu, a sebe automatski isključio iz drugog susreta.

Druga utakmica u Urugvaju na rasporedu je 18. studenog.

Dodatne kvalifikacije za SP 2010., prva utakmica:
Kostarika - Urugvaj 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.Video
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!