Zimski sportovi

Samo Herbst bolji od Ivice!

Antonija Pavlić • nedjelja, 15.11.2009.
Samo Herbst bolji od Ivice!
Foto: EPA

Ivica Kostelić nastavio je prezentirati odličnu formu na početku nove skijaške sezone. Sjajnim nastupom u drugoj vožnji stigao je do pobjedničkog postolja, a bolji od njega za 28 stotinki sekunde bio je jedino Austrijanac Reinfried Herbst. Ovim uspjehom Ivica je preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku Svjetskoga kupa!

Dvanaesto mjesto u premijeri nove sezone Svjetskog kupa u Söldenu za Ivicu Kostelića bio je izvanredan start, no što onda reći nakon što je Profesor već u Leviju stigao do prvog postolja. Šesto mjesto nakon prve vožnje u konačnici je zamijenio drugim, a bolji od njega uspio je biti jedino Reinfried Herbst.

Najbolji hrvatski skijaš zamkovitu drugu stazu odradio je veoma pametno - mirno i bez previše rizika, a upravo to na koncu mu je donijelo drugo mjesto i novih velikih 80 bodova s kojima je izbio na prvo mjesto redoslijeda najboljih skijaša današnjice, s dva boda prednosti nad pobjednikom veleslaloma u Söldenu Didierom Cucheom i današnjim slavodobitnikom Herbstom.

Njegovi glavni konkurenti u borbi za Mali kristalni globus, izuzvev Herbsta, odabrali su krivu strategiju - stazom Levi Black stazom spustili su se na glavu i redom činili velike pogreške - vodeći Andre Myhrer uz velike probleme doskijao je tek do 11. mjesta, Julien Lizeroux završio je peti, dok se Jean Baptiste-Grange nekako uspio izboriti za treće mjesto.

Solidan skok upriličili su Norvežanin Lars Elton Myhre i Austrijanac Benjamin Raich koji su se smjestili na diobu 6. pozicije, a vrijedne bodove zaradili su i Marc Gini na desetoj poziciji, te mladi Šveđanin Axel Baeck sa startnim brojem 48 kojemu je treće vrijeme druge vožnje priskrbilo ulazak u 15 najboljih.

Svjetski skijaški kup, Levi, slalom:
1. Reinfried Herbst (Austrija, BLIZZARD) 1:49.79
2. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +0.28
3. Jean-Baptiste Grange (Francuska, ROSSIGNOL) +0.53
4. Mattias Hargin (Švedska, NORDICA), +0.55
5. Julien Lizeroux (Francuska, DYNASTAR) +0.91
6. Lars Elton Myhre (Norveška, ROSSIGNOL) +0.98
6. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0.98
8. Giorgio Rocca (Italija, SALOMON) +1.06
9. Manfred Pranger (Austrija, VOLKL) +1.19
10. Marc Gini (Švicarska, FISCHER) +1.31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.11.2009. u 13:56
    legenda,prvak ove sezone!!!!
    Obrisan korisnik