Ostali sportovi

U Manchesteru ništa novo

Ratko Martinović • nedjelja, 15.11.2009.
U Manchesteru ništa novo

Legendarni 46-godišnji Randy Couture je u borbi večeri pobijedio Brandona Veru nakon sudačke odluke, dok će Dan Hardy nakon sinoćnje pobjede dobiti prigodu boriti se za naslov protiv Georgesa St. Pierrea...

UFC 105, koji se odigrao u Manchesteru prethodne večeri, je ponudio neke nove borbe, no i novu kontroverzu oko pobjednika. Nakon borbe između Machide i Rue na UFC 104 i kontroverzne Lyotove pobjede, dobili smo još jednu sličnu pobjedu, ovoga puta je ruka podignuta Randyju Coutureu pored vidno razočaranog Brandona Vere. Suci su tako presudili u korist naguravanja i fizičke snage protiv atraktivnih i snažnih udaraca. Dovoljno govori izjava poraženog nakon borbe: "Kada su rekli da je presuđena jednoglasna odluka, bio sam siguran da sam uspio. Onda su rekli da je Randy Couture dobio i osjećao sam se kao da se cijela zgrada srušila. Pogodilo me je u srce. Samo sam izašao iz oktogona i sjeo, zbunjen... Ako prepustiš odluku sucima stvari više nisu u tvojim rukama. Zato ću preuzeti krivicu. Kriv sam, trebao sam ga dokrajčiti. Sretan sam jer sam se borio protiv legende, mog heroja Couturea..."

Kada se rezimira borba večeri jasno je da direktor UFC organizacije Dana White ima u planu organizirati borbu između brazilskog Japanca Machide i Couturea što je odlična uvertira za budućnost ovog sporta, no i za pay-per-view politiku ove organizacije.

U drugoj borbi večeri Englez Dan Hardy je sudačkom odlukom zasluženo pobijedio favoriziranog Mikea Swicka te je uz osobnu najavu svog oponenta u ringu postao izazivač velter prvaka Georgesa St. Pierrea.

Ostale borbe su bile puno atraktivnije. Domaći borac Michael Bisping nizom razornih udaraca je uz prekid suca nokautirao Kanađanina Denisa Kanga. Amerikanac Matt Brown je tehničkim nokautom dobio Engleza Jamesa Wilksa, dok je još jedan domaći borac Ross Pearson na isti način porazio Aarona Rileyja.

I za kraj, najava. Sljedeću subotu se održava UFC 106 u Mandalay Bay Events Centru u Las Vegasu. Borba večeri se održava unutar poluteške kategorije, a akteri su veliki povratnik Tito Ortiz, čovjek koji je nekada tri i pol godine držao UFC pojas, no isto tako do danas tri godine nije pobjedio, i Forrest Griffin koji svoj povratak traži nakon demoralizirajućih poraza od vrhunskih boraca Andersona Silve i Rashada Evansa. Strategija ove organizacije je zanimljiva jer će ovo biti drugi UFC u nizu bez borbi u teškoj kategoriji, no ovaj put se to ipak može i shvatiti s obzirom da je glavna borba večeri između prvaka Brocka Lesnara i Shanea Carwina odgođena zbog Lesnarove mononukleoze. Nažalost, najnovija vijest sa sinoćnjeg eventa govori da je ova bolest možda i kraj njegove profesionalne karijere, te je Dana White najavio da će najvjerojatnije biti održana nova borba za pojas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!