Ostali sportovi

Varaždinci na odbojkaškom vrhu

Mateja Gošćiej • utorak, 17.11.2009.
Varaždinci na odbojkaškom vrhu

Osim sjajne igre u Kupu Hrvatske, gdje su bez imalo problema u prvom susretu savladali neprepoznatljivi Zagreb, Varaždinci i u prvenstvu ubiru samo pohvale na svoju igru. Iako su već u proteklom kolu osigurali vrh tablice, novom pobjedom protiv Šibenika polako ali sigurno odmiču drugoplasiranoj Rijeci.

Varaždin je i nakon šestog kola još jedina neporažena ekipa u prvoligaškom prvenstvu. U posljednjoj utakmici Varaždinci su bili bolji od Šibenika s 3:1, a iako je jedan set izgubljen, ostvareno je zacrtano, a to je osvajanje tri boda iz svakog dvoboja. U redovima domaćina na terenu još nema ozlijeđenog Dos Santosa, kao ni bolesnog Mihajlova, tako da je ponovo priliku da zamijeni igrača iz Brazila dobio mladi Čičković. Prvi set Varaždin dominira od početka do kraja, u drugom setu trener Aksentijević daje priliku i igračima s klupe, što je ipak uspjelo poremetiti ritam domaćih odbojkaša. Gosti iz Šibenika to koriste i osvajaju drugi set s četiri poena razlike. Ipak, u trećem i četvrtom setu Varaždinci se vraćaju i zasluženo slave.

Siščani pak nisu uspjeli ponoviti sjajnu igru iz prve četvrtfinalne utakmice Kupa Hrvatske kada su s tijesnih, no dostatnih 3:2, slavili nad ekipom iz Rijeke. Štoviše, Riječani su ih nadigrali u svim segmentima igre i s brzih 3:0 ostavili iznenađene. Domaći sastav ravnopravnu je borbu s gostima vodio samo u prvom setu, a u preostala dva dominirali su gosti. Učinkovite napade Rijeka je gradila na sigurnim i preciznim servisima, prije svega Pečenkovića i Ostrogovića, te kvalitetnom igrom na mreži. Početkom drugog seta ekipa Siska ostala je bez Išeka, kojem je za vrijeme utakmice pozlilo, a koliko doznajemo na slabost se žalio i uoči meča. Sastavi Siska i Rijeke ponovo se susreću u uzvratnoj utakmici 2. kola završnice Kupa kada Siščani gostuju u Rijeci.

Nikome nije jasno što se ove sezone događa s ekipom iz Međimurja, koja je na svom terenu upisala i svoj peti uzastopni poraz u prvenstvu koje traje tek šest kola. Pa ako se prošlotjedni bod protiv Varaždina mogao smatrati i uspjehom za tamošnju momčad, katastrofalnom i beskrvnom borbom protiv Karlovca ugasili su sve nade i najvjernijim navijačima u daljnji pozitav ishod ekipe. Karlovčani su dominirali čitav susret. U solidnom prvom setu koji je i igrački i rezultatski bio izjednačen, gosti prelaze u vodstvo a na krilima 1:0 Međimurce lome u drugom set s tek 13 osvojenih bodova. Jedini set koji su domaći uzeli bio je treći, u kojem su nakon vodstva od 10 poena razlike na 2:1 smanjili s 25:21. Cijeli četvrti set, baš kao i prvi, protekao je u potpuno ravnopravnoj borbi, no kako domaći ne koriste 23:21, a zatim i set loptu, po tradiciji ove sezone njihovi gosti kući odnose sva tri boda.

Šestoplasirana ekipa Murse na svom je terenu u proteklom kolu upisala treću ovosezonsku pobjedu. Nisu imali težak posao jer im je u goste stigla posljednjeplasirana momčad iz Rijeke, Gornja Vežica. Mlada ekipa koja još nije upisala nijednu pobjedu u svom prvoligaškom debiju, svim se snagama potrudila ne bi li iznenadila svog domaćina, no od iznenađenja ništa. S maksimalnih 3:0 (19,22,17) i nova tri boda Osječani su zadovoljni napustili teren. Ova im je pobjeda dobro došla za podizanje samopouzdanja nakon tijesnog poraza u prvoj utakmici Kupa protiv Karlovca od 3:2 kod kuće.

Peti susret šestog kola, onaj između OK Mladost Kaštel Lukšić i OK Daruvar odgođen je, no prema dogovoru dvaju klubova odigrat će se u četvrtak, 26. studenog.

1.A Hrvatska odbojkaška liga, seniori, 6. kolo:
OK VARAŽDIN - MOK ŠIBENIK 3:1 (25:16,21:25,25:18,25:20)
MOK MURSA PAN Pap. Ind. - MOK GORNJA VEŽICA 3:0 (25:19,25:22,25:17)
OK MLADOST KL - OK DARUVAR odgođeno; (četvrtak, 26. studenog 2009. u 19,45 h)
OK SISAK - MOK RIJEKA 0:3 (26:28,19:25,16:25)
OKM CENTROMETAL - OK KARLOVAC 1:3 (23:25,13:25,25:21,29:31)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!